Kijkje achter de schermen 20

Ik dacht van de week: het is weer tijd voor een kijkje achter de schermen! Maar toen ik bedacht wat ik allemaal had gedaan, waren dit vooral vakanties/tripjes, gewerkt aan toffe campagnes en content voor de blog, veel baantjes gezwommen en drankjes gedronken met vrienden (het was zo een mooie, zonnige lente!).

Natuurlijk allemaal super leuk (vind ik zelf), maar of het ook echt een ‘kijkje achter de schermen’ is die specifiek gaat over bloggen en gezond eten. Hmwa, een beetje. Toch vind ik het altijd leuk om ook iets persoonlijke met jullie te delen. En natuurlijk wordt er altijd een hoop gegeten… Kijk je mee?

Kijkje achter de schermen 20

New York!

In mei vloog ik voor een paar dagen naar New York. Niet voor de blog, maar puur een paar dagen vakantie. En een artikel schrijven over hotspots in New York is trouwens ook niet te doe. Er is zoveel!

Wel een paar tips:

  • Begin je dag met een bagel (met veel te veel cream cheese) en een goede kop koffie. Dat hoort gewoon zo. De enorme bekers koffie van die grote bekende slechte koffiezaak, drinkend op straat, heb ik even overgelagen. Er zijn genoeg koffie tentjes waar je echt lekkere koffie kunt krijgen.
  • Huur een dagje een fiets. Fietsen in New York? Ja zeker! Fiets helemaal langs het water en de Brooklyn Bridge over (hoogtepunt!). Fiets rond in Brooklyn en weer via de Manhatten Bridge terug naar het water. Dit was zo tof!
  • Verdwaal gewoon lekker door de straten in New York. Zo ervaar je pas echt de sfeer van de stad.
  • Bezoek Central Park. Ja, het park is wat overated, want het is gewoon een groot park. Maar de sfeer in het park is wel echt New York. Toen ik er was, was het prachtig lenteweer en stond het vol met bloesembomen. Zo mooi!
    Grappig vond ik dat het weekend echt heel New York aan het hardlopen is in het park, waardoor het net lijkt of er een marathon aan de gang is.
  • Loop rond door de wijk Green Village. De mooiste wijk van New York als je het mij vraagt. Je vindt hier de bekende New Yorkse appartementen, veel groen en gezellige eet- en koffietentjes. Ook is hier wat rustiger dan in de rest van New York!

Alleen naar Stockholm

Een week later ging in naar Stockholm, in mijn eentje! Stockholm bezoeken stond al zo lang op mijn lijstje, totdat ik ineens dacht: waarom nog wachten? Daarnaast wilde ik graag een keertje in mijn eentje op reis. (Ho, mijn tripje naar Lyon niet te vergeten). Ik boekte een vlucht en een paar weken later liep ik ineens in mijn eentje door het prachtige, zonovergoten Stockholm. Ja, ik heb echt geluk gehad met het weer.

Ik heb gewandeld, veel gefietst, bootje gevaren, heerlijk gegeten, koffie gedronken en veel kaneelbroodjes gegeten 😉 Het was oprecht een van de fijnste stedentrips die ik heb gedaan. Toen ik door Stockholm liep voelde ik mij echt gelukkig. Benieuwd naar mijn food hotspots & to do’s? 

Stockholm foodhotspots en to do's

Mislukte bagels

Omdat ik in New York de lekkerste bagels ooit heb gegeten (en mijn vriendje heel erg van bagels houdt), wilde ik deze graag een keer zelf maken.

Doe ik wel even dacht ik. Deegje maken, bolletjes, gat er in, even koken (want dat hoort bij bagels) en de oven in. Nou, zo soepel ging dat dus niet. Mijn deeg was plakkerig en veel te slap, waardoor het niet lukte om bolletjes te draaien.

Ook werden het geen bagels in de oven. maar meer een soort appel beignets. Yes, ze waren helemaal mislukt!  Ja, hier mislukt ook wel eens iets, ik ben nog altijd geen bak prinses. Maar, ik ga het binnenkort gewoon nog eens proberen. En heel hard huilen als ze dan weer mislukken.

Toen besloten we maar buiten de deur bagels te gaan eten…

Best bekeken gerechten

Er zijn weer veel recepten online gekomen. Deze 5 zijn de best bekeken recepten van de afgelopen maand.

1. Groene lente risotto

Jullie houden net zoveel van risotto als ik! Deze romige lente risotto met asperges, tuinerwten en rucola is heerlijk op zonnige lente- en zomerdagen.

groene lente risotto aspergers

2. Spaghetti aglio olio

Een goede pasta heeft vaak maar aan paar goede ingrediënten nodig, zoals deze pasta aglio olio. Oftewel, pasta met een ‘sausje’ van olijfolie, knoflook, peper en peterselie. Ik maakte deze pasta met aubergine, champignons en artisjok. Een heerlijke combinatie en zo krijg je ook je groenten binnen.

spaghetti aglio olio

3. kwarkcake met blauwe bessen

Deze frisse kwarkcake met blauwe bessen, vanille en citroen past helemaal bij de lente en zomer. Nu ik de foto zie krijg ik er weer meteen zin in!

kwarkcake met blauwe bessen

4. Banaan-espresso bowl

Banaan, koffie en noten. En dat in een grote ontbijt bowl. Of als toetje. Yum!

banaan-espresso bowl pecannoten

5. Durum met falafel en harissa-tahin dressing

Dit is echt comfort food! Durum met falafel, kool en een licht pittige dressing van harissa en tahin.

Benieuwd naar de rest van de recepten die afgelopen weken allemaal online zijn gekomen?

durum falafel harissa-tahin dressing

En veder: Ijsco en ik waren jarig, veel gezwommen en ijskoffies

In mei waren Ijsco ik en allebei jarig en gaven we een feestje voor onze beste vriendjes! Ijsco werd 5 en ik euh.. 30. Ijsco zat vooral in de plant. Een van zijn favoriete chill plekken.

Verder heb ik lekker veel gezwommen. Het is zo fijn om buiten baantjes te zwemmen in het zonnetje. Daarna even opdrogen en een boek lezen in de zon. Dit soort middagen geven mij zoveel energie en rust tegelijk.

Op deze warme lentedagen verruil ik mijn flatwhite of espresso regelmatig in voor een ijskoffie of espresso-tonic. Mijn vriend maakte op een warme zonnige dag een zalm op de BBQ en daar werd ijsco HEEL wild van! Hij ziet natuurlijk nooit vlees of vis voorbij komen thuis (want vegetariër), dus als hij eens een visje ziet (vooral ruikt) wordt hij helemaal wild. Natuurlijk krijgt ‘ie dan ook een stukje…

Verder gezellig samen op het balkon genieten van de zon.

En dit is trouwens hoe ik elke dag wakker word naast Ijsco :’)

En nu het laatste werk afmaken en vooruit werken voor volgende week, want zondag vertrek ik voor een paar dagen naar Lissabon! Ja, het gaat lekker met de tripjes, maar zoals ik eerder al zei: nu kan het, dus waarom niet?!

Liefs Chantal

Gerelateerde berichten