Banaan-espresso bowl met pecannoten – ontbijt én toetje!

banaan-espresso bowl pecannoten[print_link]
Ben jij een echte koffieliefhebber? Bij het ontbijt en/of na het diner? Dan is deze romige banaan-espresso bowl met pecannoten echt iets voor jou! Banaan en koffie is zo een heerlijke combinatie en je hebt meteen een shot koffie binnen. Drink er gerust nog een shot espresso naast 😉

Deze bowl gaat hier in de lente en zomer nog vaak op tafel staan. Als ontbijt, dessert of tussendoortje. En ik geloof dat ik dan er dan altijd twee moet maken. Het vriendje at de bowl, nadat deze op de foto was gezet, meteen in één keer leeg! Maar hij is dan ook de grootste coffeelover die ik ken…

Banaan-espresso bowl met pecannoten

Een gerecht waar je van kunt genieten als ontbijt én toetje, dat is toch ideaal? De bowl bevat veel eiwitten uit de yoghurt en noten en koolhydraten uit de banaan. De dadels zorgen ervoor dat de bowl goed vult en deze natuurlijk gezoet wordt.

Door bananen uit de vriezer te gebruiken, krijg je een beetje een roomijs effect. Het doet mij zelfs aan een karamel ijsje denken. Wanneer je plantaardige yoghurt gebruikt is dit gerecht ook nog eens helemaal plantaardig.

Dit heb je nodig

4 el plantaardige yoghurt
2 (het liefst bevroren) bananen in plakjes
1 shot espresso
2 dadels
1 handje pecannoten
optioneel; scheutje agave

Zo maak je het

Haal de bananen uit de vriezer of koelkast, snijd de dadels in stukjes en maak een shot espresso (ik doe dit met een percolator). Doe de yoghurt, banaan, dadels, agave en espresso in de blender en blend tot een glad geheel. Giet in een kommetje. Hak de pecannoten grof en garneer over de banaan-espresso bowl.

banaan-espresso bowl pecannoten

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.