Chocolade-espresso muffins

chocolade-espresso muffins
[ print recept ]
Lekker bakken in het weekend, heerlijk! Niet alleen omdat je vervolgens kunt genieten van een heerlijk zelfgemaakt baksel bij je koffie of thee, zoals deze chocolade-espresso muffins, maar ook omdat het ontspannend werkt. Bij mij wel tenminste. Geen laptop, geen telefoon, geen tv, maar een muziekje op en lekker bakken. En die geur in je huis..

Chocolade-espresso muffins

Al een paar keer eerder maakte ik deze heerlijke koffiecake (echt favoriet hier!) en hoe vaak ik chocoladmuffins heb gemaakt zou ik niet eens weten, maar vaak! Ik had weer zin om iets te bakken en twijfelde tussen een koffiecake of chocolademuffins, toen kwam het idee om hier een combinatie van te maken. Chocolade en koffie is namelijk echt een perfecte combinatie!

Deze chocolade-espresso muffins zijn zonder twijfel de lekkerste muffins die ik ooit gemaakt heb. Ze zijn echt precies zoals ik hoopte dat ze zouden worden. Je proeft zowel de chocolade als espresso heel goed en van binnen zijn ze lekker smeuïg, heerlijk!

Dit heb je nodig (6 muffins)

100 gram amandelmeel
50 gram speltmeel
50 gram zachte dadels (ontpit)
2 eieren
100 gram pure chocolade
2 shots espresso
1 tl wijnsteen bakpoeder
50 gram kokosolie (gesmolten)
snuf zout
optioneel: cacaonibs

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een kom het amandelmeel, speltmeel, bakpoeder en zout. Meng in een andere kom de eieren en kokosolie, en mix vervolgens de dadels erdoor (met een staafmixer). Meng de inhoud van de kommen samen tot een beslag. Smelt de chocolade in een pannetje en roer met een spatel door het beslag. Meng vervolgens de koffie goed door het beslag, tot alle koffie is opgenomen.

Vet een muffinvorm in met kokosolie en verdeel het beslag over de vormen. Strooi eventueel wat cacaonibs over de muffins (voor de gezelligheid). Bak de muffins gaar in 20 minuten.

chocolade-espresso muffins

chocolade-espresso muffins

chocolade-espresso muffins

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

 

Gerelateerde berichten

3 reacties

    • Chantal

      Hi Mirthe,

      Oeh, lastig. Ik maak espresso met een percolator en doe er dan 1 potje van dan de grote van 2-3 personen in. Het is ook maar net hoe veel koffie en koffiesmaak je in de muffins wilt. Ik zou niet meer doen dan de hoeveelheid espresso voor 2-3 personen. Ben benieuwd wat je van de muffins vindt!

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.