Koffiecake met choconibs

koffiecake met cacaonibs
[print_link]
Ik houd van cake en van koffie. 1+1=koffiecake! Ik wilde cake met koffie maken en wel zo snel mogelijk. In mijn gedachten had ik de cake al gemaakt en ik kon de smaak al bijna proeven. Ik moet zeggen dat ik na mijn eerste poging een beetje uit mijn koffiecake droom ontwaakte. De cake was te droog en niet luchtig. Dit was niet wat ik in mijn gedachten had..

Maar ik moest en zou een heerlijke koffiecake maken! Een tweede poging dus. En ik ben blij dat ik een tweede poging gedaan heb, want oh my wat is deze cake lekker! Een smeuïge cake dat iets wegheeft van brownie, met de heerlijke smaak van koffie. En geloof me, de cake is super easy om te maken.

Dit heb je nodig
200 gram (volkoren)speltmeel
200 ml sterke koffie
100 ml plantaardige melk
2 eieren
70 ml gesmolten kokosolie
2 theelepels bakpoeder
50 gram kokosbloesemsuiker
1 eetlepel kaneel
snuf zout
2 eetlepels cacaonibs

Zo maak je het
Verwarm de oven op 200 graden. Zeef het meel. Meng in een kom het meel, bakpoeder, kokosbloesemsuiker, zout en kaneel. Klop in een andere kom de eieren luchtig. Meng hier vervolgens de gesmolten kokosolie, koffie en melk aan toe. Voeg de kom net natte ingrediënten bij het meel tot een beslag met een spatel. Meng de cacaobibs door het beslag.

Vet een bakblik in met kokosolie en giet hier vervolgens het beslag in. Bak de koffiecake in ongeveer 40 minuten gaar. Prik een sateprikker in de cake, komt deze er droog uit, dan is de cake gaar. Laat de cake goed afkoelen.

koffiecake met cacaonibskoffiecake met cacaonibs

koffiecake met cacaonibs

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.

Gerelateerde berichten