Gevulde groentesoep met aardappel en vega balletjes

Groentesoep met aardappel

[print_soep)
Het is weer soepweer! Een grote kom dampende soep, terwijl het buiten waait en regent. Toch best fijn die herfst af en toe? Deze gevulde groentesoep met aardappel en vega balletjes is heerlijk kruidig, gezond en ontzettend makkelijk om te maken. In één pan!

De specerijen, kruiden en bouillon maken de aardappel, groenten en balletjes heel smaakvol. De gember zorgt ook nog eens voor extra weerstand en helpt goed tegen keelpijn. En dat kunnen we wel gebruiken tijdens de herfst. Wanneer je balletjes gebruikt die vegan zijn, is deze soep zelfs plantaardig. De laurier is optioneel, maar dit geeft wel een heerlijke smaak aan je soep.

Zo makkelijk en snel zet je een voedzame en gevulde pan soep op tafel! Heb je no een restje over? De soep is ook heerlijk als lunch de volgende dag.

Dit heb je nodig (2 á 3 personen)

olijfolie
1 sjalot
2 teentjes knoflook
2 cm verse gember
1 blaadje laurier (optioneel)
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel tijm
snuf cayennepeper
halve theelepel kurkuma (of kerrie)
750 ml groentebouillon (van 1,5 blokje)
2 aardappels vastkokend of iets kruimig (200 gram)
150 gram wortels
3 stengels bleekselderij
1 pakje vegetarische/basis balletjes
peper
verse peterselie

Zo maak je het

Snipper de sjalot en hak de knoflook en gember fijn. Schil de aardappels en snijd deze in blokjes. Was de bleekselderij en snijd de bleekselderij en wortel in stukjes. Maak de groentebouillon klaar.

Verhit een soeppan met olijfolie en fruit de sjalot 1 minuut aan. Voeg de gember, knoflook, laurier en alle kruiden toe en bak deze 1 minuut mee. Voeg nu de aardappel, wortel en bleekselderij toe en bak deze 2 minuut mee. Blijf goed omscheppen.

Voeg de bouillon toe aan de pan, breng aan de kook en zet het vuur laag. Snijd de balletjes in vieren en voeg deze toe aan de pan. Laat de soep 25 á 30 minuten zachtjes koken, zodat de aardappelen en groenten gaar worden.

Schep de gevulde groentesoep in de kommen en garneer met peper en verse peterselie. Vergeet niet het blaadje laurier uit de soep te halen 😉

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.