Spaghetti aglio olio met aubergine, champignons en artisjok

spaghetti aglio olio

[print_link]
Op een mooie zonnige lente- of zomeravond maak je mij blij met een bordje pasta. Wel een lichtere variant met zomerse ingredienten of een pasta salade met gegrilde groenten. Pasta met saus vind ik meer voor de winter. Deze spaghetti aglio olio met aubergine, champignons en artisjok is zo een zomerse pasta!

Dit gerecht at ik een paar weken terug in New York en vond het zo ontzettend lekker. Ik kon er wel van blijven eten. Aglio olio betekent pasta met knoflook, olijfolie, peterselie en rode peper. Eenvoudig, maar zo lekker! Vooral als je een goede olijfolie gebruikt.

Het gerecht wordt meestal als voor- of bijgerecht gegeten, maar ik maak deze spaghetti het liefst met groenten die hier perfect bij passen.

Spaghetti aglio olio met aubergine, champignons en artisjok

Met aubergine, champignons en artisjok dus. Zo wordt de maaltijd vullende en voedzamer. En de combinatie van deze groenten met de knoflook/peper ‘saus’ is zo lekker! Het citroensap maakt het gerecht net iets frisser.

Deze keer heb ik verse tagliatelle gebruikt, maar met volkoren spaghetti is ook lekker en voedzamer. Net waar je zin in hebt.

Zo eenvoudig als dit gerecht klinkt, zo eenvoudig maak je dit bordje spaghetti ook! Glas wijn er bij en het is net of je in Italië zit 😉

Dit heb je nodig (2 personen)

200 gram verse tagliatelle of volkoren spaghetti
3 teentjes knoflook
half rood pepertje
bosje platte peterselie
100 ml olijfolie
1 aubergine
1 blikje artisjokken
1 doosje champignons
1 citroen
verse peper
snuf zout

Zo maak je het

Kook de tagliatelle beetgaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd ondertussen de aubergine in blokjes, de champignons in plakjes en de artisjokken door vieren. Verhit een bakpan met een klein beetje olijfolie en bak de groenten in ongeveer 7 á 10 minuten gaar.

Hak de knoflook en rode peper fijn en hak de peterselie grof. Zet een bak- of wokpan op het vuur en fruit de olijfolie, knoflook, peper en peterselie ongeveer 2 minuten aan. Laat de knoflook niet verbanden.

Voeg de tagliatelle toe aan de olijfolie in de pan en schep deze goed om. Schep vervolgens de gebakken groenten door de pasta. Kruid met verse peper en een snuf zout.

Schep de pasta op de borden en besprenkel met een beetje citroensap.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.