Over Kokosbloesemsuiker

Dat suiker ongezond is dat weet iedereen. Vaak kun je suiker weglaten, zoals in je thee of koffie, maar soms is een iets zoete smaak heerlijk, zoals in bakgerechten. Heb je nou echt behoefte aan een beetje zoet, dan kun je witte suiker eenvoudig vervangen door natuurlijke suikers. Een daarvan is kokosbloesemsuiker.

Kokosbloesemsuiker (ook wel palmsuiker genoemd) wordt gemaakt van de nectar van biologische kokosbloesem. Deze suiker is volledig natuurlijk en ongeraffineerd, en wordt geteld door boeren in Azië. Kokosbloesemsuiker ziet eruit als bruine suiker.

Werkzame stoffen
| Rijk aan verschillende B-vitamine
| Rijk aan mineralen als magnesium, ijzer, zink en kalium
| Heeft een lage glykemische waarde, waardoor je bloedsuikerspiegel niet stijgt (natuurlijke suikers worden langzaam in het bloed opgenomen, waardoor je langere tijd energie hebt)

Hoe pas je kokosbloesemsuiker toe?
Kokosbloesemsuiker kun je gebruiken zoals je gewone witte suiker gewend bent om te gebruiken. Kokosbloesemsuiker heeft (naar mijn mening) een heerlijke smaak en is ook heel lekker om te smelten.

Waar koop je kokosbloesemsuiker?
Kokosbloesemsuiker is te verkrijgen bij natuurwinkels, via webwinkels, maar ligt tegenwoordig ook gewoon bij de meeste supermarkten in de schappen.