Pasta ovenschotel met tomatensaus

pasta ovenschotel[ print recept ]
In mijn keukenla ligt een lijstje met recepten die ik allemaal nog eens wil maken en recepten die ik nog op de blog wil plaatsten. Dit lijstje wordt maar langer en langer..

Er zijn zoveel soorten recepten. Sommige heel origineel, gezonde varianten en andere weer wat ‘hipper’. Allemaal heel leuk, maar ik vind het vooral belangrijk dat er makkelijke, toegankelijke recepten op de blog staan. Recepten die iedereen kan maken en die voor iedereen geschikt zijn. Of je nou met een heel gezin bent of in je eentje, weinig tijd hebt en stiekem niet echt een keukenprins- of prinses bent.

Altijd puur en gezond, allemaal vegetarisch en de meeste plantaardig. Maar met producten toevoegen, vervangen of juist weglaten kun je een recept helemaal maken naar jouw smaak.

Pasta ovenschotel met tomatensaus

Deze pasta ovenschotel is heel simpel om te maken. De ovenschotel lijkt erg op een ‘gewone’ pasta uit de pan, maar door een scheutje plantaardige kookroom toe te voegen en de pasta even verder te laten garen in de oven, krijgen alle ingredienten nog meer smaak.

Gebruik groenten die jij lekker vindt, voeg mozzarella toe of laat juist weg als je voor een plantaardige variant wilt gaan. Lekker is  om de pasta dan te garneren met wat rucola en/of olijven.

Dit heb je nodig ( 2 á 3 personen)

150 gram volkoren spelt pasta
1 blik tomatenblokjes
1 klein blikje tomatenpuree
scheutje (plantaardige) kookroom
2 teentjes knoflook
1 ui
half rood pepertje
1 kleine aubergine
1 bakje champignons (250 gram)
1 kleine courgette
1 el tijm
1 el oregano
peper en zout
1 bol mozzarella

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Snipper de ui en hak de knoflook en het pepertje fijn. Verhit een hapjes/wokpan met olie en fruit de ui, knoflook, peper, tijm en oregano 2 minuten aan.

Snijd de champignons in plakken en de aubergine en courgette in stukken. Voeg toe in de pan en bak 5 minuten aan tot de groenten beetgaar zijn. Voeg nu de tomatenblokjes, tomatenpuree en een scheutje kookroom toe. Voeg eventueel ook nog wat tijm en oregano naar smaak toe. Schep alles even goed om en verhit de tomatensaus nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de pasta oven de bodem van een ovenschaal en schep hier de saus overheen. Snijd de mozzarella in plakken en verdeel over de saus. Strooi eventueel nog wat kruiden over de ovenschotel.

Zet de schotel in het midden van de oven en verwarm 15 minuten in de oven.

pasta ovenschotel

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.