Pastinaaksoep met verse tijm

Pastinaaksoep
[print_link]
Pastinaak is echt een vergeten groenten. Tijdens de feestdagen hoor je er iets vaker over, maar deze heerlijke groente is het hele najaar lekker! Pastinaak lijkt op een soort witte wortel, smaakt een beetje zoet en de structuur heeft iets weg van aardappel. Vaak maak ik frietjes van Pastinaak, maar een puree of soepje is ook echt heerlijk!

Pastinaak is trouwens niet alleen lekker, maar ook heel gezond. Pastinaak bevat namelijk veel vezels, vitaminen en mineralen.

Dit heb je nodig (2 kommen)
2 pastinaken (ongeveer 300 gram)
1 ui
2 teentjes knoflook
500 ml groentebouillon
1 tl tijm
peper en zout
verse tijm
optioneel; snuf chilivlokken als je van pittig houdt

Zo maak je het
Snipper de ui, hak de knoflook fijn, schil de pastinaken en snijd in stukjes. Verhit een soeppan met olie en bak de ui, knoflook en tijm 2 minuten aan. Voeg vervolgens de pastinaak toe en bak 2 minuten mee. Voeg nu de bouillon toe, tot de pastinaak flink onder staat.

Laat de soep 15 minuten zachtjes koken op laag vuur. Pureer met een staafmixer en breng op smaak met wat peper, snuf zout en verse tijm.

Pastinaaksoep

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.