Pikante paprikasoep met tijm

pikante paprikasoep
[print_link]
Ik houd van soep! Vooral op koude dagen of wanneer ik gewoon geen zin of tijd heb om (uitgebreid) te koken. Zelf soep maken is makkelijk, een stuk gezonder dan uit een blik of zak en je hebt binnen no time een grote pan op tafel staan. Ideaal toch?

Je kunt eindeloos variëren met het maken van soep en ik probeer dan ook telkens een andere variant te maken. Soms heb ik van te voren bedacht welke soep ik ga maken, maar vaak bestaat mijn pan soep uit restjes groenten die ik nog in de koelkast heb liggen. Het resultaat is eigenlijk altijd lekker, maar soms echt verrássend lekker, zoals deze pittige paprikasoep. En dan moet ik het recept natuurlijk met jullie delen.

Dit heb je nodig (2 kommen)
1 ui
1 teen knoflook
Half rood pepertje
2 grote rode paprika’s
1 blikje tomatenpuree (70 gram)
400 a 500 ml groentebouillon (totdat de groenten net onder staat)
1 el gedroogde tijm
Peper en Himalayazout

Zo maak je het
Verhit olie in een soeppan. Snipper de ui en hak de knoflook en peper (zonder pitjes) fijn. Fruit de ui, knoflook, peper en tijm ongeveer 2 minuten aan. Bak vervolgens de tomatenpuree een minuutje mee.

Snijd de paprika in stukken en bak deze ongeveer 3 minuten mee. Voeg bouillon toe tot de groente net onder staat en laat 10 minuten koken op laag vuur. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper, zout en eventueel nog een beetje tijm.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.