Pizza bianca met geitenkaas, pecannoten en granaatappelpitjes

pizza bianca met geitenkaas[print_link]
Pizzatime! Een culi pizza, voor wanneer je zin hebt om je een beetje uit te sloven. Of gewoon zin hebt in een verrassend lekkere combinatie! Pizza bianca met geitenkaas, pecannoten en granaatappelpitjes. Een lichte pizza en ook nog best gezond, vind je niet?

Pizza bianca met geitenkaas, pecannoten en granaatappelpitjes

Pizza ‘bianca’ betekent in Italië; witte pizza. De tegenoverstelde pizza van ‘de rode’ met tomatensaus. De bodem wordt besprenkeld met olijfolie, in plaats van ingesmeerd met tomatensaus of puree. Hierdoor is de pizza lichter. Pizza bianca heeft mijn voorkeur en is heerlijk met veel groentes, geitenkaas en rucola.

Misschien geen combinatie die meteen je verwacht op een pizza? Maar wel verrassend lekker! De granaatappelpitjes zorgen voor een heerlijke frisheid. En die kleuren zien er toch vrolijk uit?

Dit heb je nodig

1 spelt pizzabodem of Magioni courgettebodem (aanrader!)
olijfolie
1 rode ui
geitenkaasbolletjes
paar tomaatjes
handje peccannoten
granaatappeltpitjes
rucola
1 tl tijm
verse peper

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Besprenkel de pizzabodem met olijfolie. Snijd de ui in ringen en verdeel deze over de pizza. Verdeel vervolgens de geitenkaasbolletjes en pecannoten over de pizza. Snijd de tomaten doormidden en verdeel ook deze over de pizza. Kruid met tijm.

Bak de pizza in 10 á 12 minuten gaar in het midden van de oven. Garneer de pizza met grantaanappelpitjes en rucola, en kruid met verse peper.

pizza bianca met geitenkaas

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Gerelateerde berichten