Plaattaart met gegrilde groenten, pesto en olijven

plaattaart gegrilde groenten

[ print recept ]
Plaattaart is een heerlijk gerecht dat je snel en makkelijk op tafel zet. Op drukke doordeweekse dagen, luie dagen in het weekend, met Pasen of tijdens een borrel. Zo een kleurrijke plaattaart ziet er ook nog eens gezellig uit op tafel en is makkelijk om te delen.

Je kunt ook eindelijk variëren met een plaattaart. Een heerlijke plaattaart met pompoen, champignons en geitenkaas in de herfst, met asperges in de lente of deze Italiaanse variant met gegrilde groenten, pesto en olijven.

Ook een ideale voor restjes groenten die maar in je koelkast blijven liggen.

Plaattaart met gegrilde groenten, pesto en olijven

De knapperige bodem van de plaattaart in combinatie van gegrilde groenten, rode pesto en olijven is heerlijk! Een lekker en makkelijk comfort gerecht dat binnen een half uurtje gemaakt is.

Houd je van kaas? Voeg dan wat feta of geitenkaas toe.

Dit heb je nodig

bladerdeeg op rol
rode pesto
halve aubergine
halve courgette
10 cherrytomaatjes
1 potje artisjoken
1 potje zwarte olijven
1 theelepel oregano
olijfolie
peper
optioneel: feta of geitenkaas

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de aubergine en courgette in plakjes, de tomaatjes doormidden, de artisjok door vieren en de olijven in plakjes (of doormidden).

Verhit een grillpan met een beetje olijfolie en grill de aubergine en courgette om en om.

Rol het bladerdeeg ui op een ovenplaat en vouw de randen een beetje naar binnen, zodat je een opstaande rand hebt. Verdeel de rode pest over de bodem en beleg vervolgens met de groenten. Besprenkel met een klein beetje olijfolie breng op smaak met peper en oregano.

Bak de plaattaart 20 minuten in het midden van de oven. Haal uit de oven en verkruimel eventueel wat feta over de plaattaart.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.