Pompoenhumus


pompoen humus

[ print recept ]
Dit heb je nodig
Halve pompoen
2 el tahin (sesampasta)
2 teentjes knoflook
Sap van een halve citroen
1 tl komijnzaad
3 el olijfolie
Snuf himalaya zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de pompoen in blokjes. Leg de pompoenbokjes op een ovenplaat bekleed met bakpapier en rooster de pompoen ongeveer 30 minuten in de oven. Laat de pompoen afkoelen.

Doe de pompoen samen met de knoflook, tahin, komijn, citroensap, zout en een olijfolie in een keukenmachine en blend tot een egaal en romig geheel (in de blender of mixen met een staafmixer kan ook). Vind je de humus nog te droog?  Schenk er dan wat olijfolie of een klein scheutje water bij.

 

 

 

Gerelateerde berichten

5 reacties

  1. Sanne

    Het klinkt echt heerlijk Chantal!
    Ik vind pompoen ook heel lekker (vandaag ga ik éindelijk voor het eerst weer pompoensoep eten) en een houmous ermee maken is vast heel fijn :).
    Liefs

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.