Pompoenstoof met kikkererwten, wortel en Ras El Hanout

Pompoenstoof[print_link]
Het is aardig herfst aan het worden buiten. Dat betekent dat het weer tijd wordt voor heerlijke, geurige eenpansgerechten én pompoen, zoals deze pompoenstoof met kikkererwten, wortel en Ras el Hanout kruiden.

Pompoenstoof met kikkererwten, wortel en Ras el Hanout

Het fijne van dit soort eenpansgerechten is dat je alles in een pan doet en vervolgens alleen maar even wachten tot het klaar is, terwijl je huis heerlijk begint te ruiken. Het is jammer dat je alleen de foto ziet en het gerecht niet kunt ruiken, want het ruikt zó lekker!

Het gerecht is voedzaam door de groentes en kikkererwten. En kun je geloven dat dit heerlijke gerecht helemaal plantaardig is? Serveer met wat bruine rijst of een stuk naanbrood, zodat je lekker kunt dippen!

Schep in een grote kom en genieten maar van een kommetje gezond comfort food!

Wil je iets minder tomaat en iets meer een pompoensmaak? Laat de tomatenpuree dan weg.

Dit heb je nodig (2 á 3 personen)

1 ui
2 teentjes knoflook
250 ml groentebouillon
2 tl Ras el Hanout
1 tl cayenne
1 tl komijn
5 roma tomaatjes
1 klein blikje tomatenpuree
halve winterpeen
klein blikje kikkererwten (200 gram)
halve flespompoen
verse peterselie

Heb je geen Ras el Hanout? Gebruik dan een mix van kurkuma, gember, kaneel, koriander en peper.

Zo maak je het

Schil de pompoen en snijd in blokjes. Kook de pompoen beetgaar in 7 á 10 minuten en giet af. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwarm een (kook) pan met olijfolie en fruit de ui een minuutje aan. Voeg vervolgens de knoflook en alle gedroogde kruiden toe. Fruit nog een minuutje aan.

Snijd de wortel in kleine blokjes en voeg deze toe aan de pan. Snijd de roma tomaatjes door vieren en voeg ook deze toe. Bak een minuut mee. Voeg vervolgens de kikkererwten en de gekookte pompoen toe en bak een minuut mee. Voeg vervolgens de tomatenpuree en groentebouillon toe. Voeg naar smaak nog wat van de gedroogde kruiden toe.

Laat de pompoenstoof op laag vuur een half uurtje stoven, zodat het rustig de bouillon kan opnemen. De stoof moet een beetje vochtig blijven. Wordt het de droog? Voeg dan nog wat water toe.

Breng op smaak met eventueel nog wat peper en verse peterselie.

Serveer met naanbrood of bruine rijst.

PompoenstoofPompoenstoof

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.