Powerbrood!

IMG_6185
[ print recept ]
Ik vind het heerlijk om mijn eigen brood en tussendoortjes te bakken. Dit powerbrood zit een beetje tussen brood en cake in (hartige cake?) en is ideaal om mee te ontbijten. Heerlijk met een beetje roomboter.

Dit heb je nodig
50 gram havermout
150 gram speltmeel
6 dadels (zonder pit)
2 bananen
3 eieren
Handje rozijnen
Handje pompoenpitten
Handje noten
1 tl Himalayazout
1 tl wijnsteen bakpoeder
Kokosolie of boter (om bakblik mee in te smeren)

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de dadels, 1 banaan, eieren, havermout en het speltmeel in de keukenmachine of blender tot een broodbeslag. Schep het deeg in een kom en doe de rozijnen, pompoenpitten, noten, 1 banaan in stukjes, zout en bakpoeder erbij. Kneed alles tot een besag. Vet een klein bakblik in met kokosolie of boter en giet het beslag erin. Bak het brood gaar in ongeveer 50 minuten.

| Heerlijk als ontbijt of tussendoor.

IMG_6184

IMG_6461

Gerelateerde berichten

2 reacties

  1. Nina

    Heb hem nu twee keer geprobeerd, heel erg lekker alleen is hij bij mij heel vast. Hoe zou ik m luchtiger kunnen krijgen?

    Beantwoorden
    • Chantal

      Hi Nina,

      Het brood hoort wel stevig te zijn, maar als je ‘m iets luchtiger wilt kan het helpen om het meel eerst te zeven. Of een scheutje (plantaardige ) melk toe te voegen. Succes!

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.