Risotto van boekweit met champignons

boekweit risotto[print_link]
Ik ben gek op risotto en heb eigenlijk altijd wel zin in. Een frisse variant in de zomer en in de herfst natuurlijk risotto met paddenstoelen en kaas. Een pan romige risotto.. echt het ultieme comfort food.

Helaas in risotto alles behalve gezond. Maar gelukkig is er een gezonde variant, risotto van boekweit! Ik vind gezonde varianten maken van ongezonde gerechten en producten toch wel het leukste aan koken. Zo kun je toch je favoriete gerechten blijven eten, maar dan een stuk gezonder. Perfect toch?

Ik kies vaak voor boekweit in de vorm van meel of korrels. Boekweitkorrels lijken op rijstkorrels, maar boekweit is een pseudo-graan. Boekweit is glutenvrij en geeft langzaam energie af, wat gunstig is voor je suikerpiegel. Niet iedereen houdt van de uitgesproken smaak van boekweit. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er in het begin ook niet zo weg van was. Het is een smaak waar je even aan moet wennen.. Gewoon eens proberen!

Dit heb je nodig (2 personen)
150 gram boekweitkorrels
1 ui
1 teen knoflook
Scheutje witte wijn
1 liter groentenbouillon (gistvrij)
1 bakje kastanje champignons
Halve courgette
plakken/snippers geitenkaas
Peper
Himalayazout
Olie

Zo maak je het
Maak een liter groentebouillon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit een (kook)pan met olie en fruit de ui en knoflook een minuut. Doe de boekweitkorrels erbij met een scheutje witte wijn, tot de risotto net onder staat. Voeg wanneer de wijn verdampt is elke keer een scheutje bouillon bij de risotto tot de risotto net onder staat. Herhaal dit tot de bouillon op is en de risotto gaar en romig (ongeveer 30 minuten). Laat de laatste keer de bouillon niet helemaal verdampen, anders wordt de risotto te droog.

Snijd ondertussen de champignons en courgette in partjes/blokjes en bak deze ongeveer 10 minuten in een bakpan. Voeg wanneer de risotto gaar is de champignon, courgette en snippers geitenkaas erdoor. Breng op smaak met peper en zout en garneer eventueel met nog wat snippers geitenkaas.

 

boekweit risotto

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Gerelateerde berichten