Chocolade-haver muffins

Chocolade-haver muffins[print_link]
Het is een tijdje geleden dat ik muffins heb gemaakt. Het is sowieso een tijd geleden dat ik iets heb gebakken, maar het is dan ook volop zonnig lenteweer! Toch had ik ineens zin om een lekker en gezonder tussendoortje te bakken. Iets met chocola. Want of het nu winter of zomer is, mij maak je altijd blij met chocola. Het zijn deze heerlijke chocolade-haver muffins geworden!

Eerlijk, deze chocolade-haver muffins waren niet helemaal de bedoeling. Mijn plan was eigenlijk om van die knalrode red velvet muffins te maken. Toen ik al bij de derde stap behoorlijk uitschoot met de cacao, besloot ik maar chocolade muffins te maken met havermout. Ook heel lekker! En die red velvet muffins, die hou je nog van mij tegoed! Ik ben geen bakprinses en zal het ook nooit worden…

Chocolade-haver muffins

Door havermout te gebruiken in bakrecepten, heb ik een excuus om muffins, taart of cake ook gewoon als ontbijt te eten 😉

De chocolade-haver muffins zijn ook nog eens glutenvrij. Houd je van zoet? Voeg dan kokosbloesemsuiker of agave door de kom met meel.

Dit heb je nodig

100 gram amandelmeel
50 gram havermeel
2 eieren
50 ml amandelmelk
50 gram roomboter of gesmolten kokosolie
30 gram cacaopoeder
1 tl bakins soda
sap van halve citroen
3 druppels vanille
optioneel: 2 el kokosbloesemsuiker of agave

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 175 graden. Klop de eieren samen met de vanille luchtig in een kom. Voeg de (zachte) boter en melk toe en meng met een garde tot een geheel.

Meng in een andere kom de amandelmeel, havermeel en cacaopoeder. Meng de twee kommen samen tot een egaal beslag. Meng nu met een spatel de baking soda en citroen door het mengsel.

Vet een muffin blik in met boter of kokosolie en schep het beslag (tot 3/4 vol) in de vormpjes. Bak de chocolade-haver muffins in 25 minuten gaar. Laat goed afkoelen voordat je de muffins uit de vormpjes haalt.

Chocolade-haver muffins

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Gerelateerde berichten