Romige kokospap met banaan, noten en bessen

Kokospap havermout banaan
[ print recept ]
Nu het buiten koud en donker is, heb ik weer zin in warme ontbijtjes. Pannenkoekjes, wafels, kommen havermout of deze heerlijke romige kokospap met banaan blauwe bessen.

Dit heb je nodig (voor 1 kom)
40 gram havermout
3 a 4 el kokosmelk
200 ml water
1 el kokosolie
1 banaan (in plakjes)
Handje blauwe bessen
Handje noten
1 el kokossnippers (optioneel)

Zo maak je het
Doe de havermout samen met de kokosmelk, het water en een halve banaan in plakjes in een pannetje. Verwarm tien minuten al roerend op een laag vuur. Voeg vervolgens de kokosolie erdoor en verwarm nog 2 minuten. Schep de kokospap in een kom met daarop plakjes banaan, kokossnippers, noten en blauwe bessen.

| Je kunt wat rauwe honing of amandelpasta toevoegen om de papa iets zoeter te maken.

| Haastige ochtend? Week de havermout de nacht ervoor in voldoende water. Dan hoef je de havermout in de ochtend alleen nog meer even in een pannetje te verwarmen met de kokosmelk, kokosolie en banaan.

kokospap

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Gerelateerde berichten

8 reacties

  1. Sanne

    Lekkerrrrr!
    Het klinkt al een beetje hoe ik vaak m’n havermout maak, maar dan nu lekker met kokosmelk en kokosolie en amandelen! Dus ik ga deze combi ook maar eens proberen :). Ik kan dan van de rest van de kokosmelk nepslagroom maken, dat wilde ik nog eens proberen. Lekker!
    Liefs

    Beantwoorden
  2. » Over granen

    […] kunt met havermout echt alle kanten op. Er zijn eindeloos veel ontbijt variaties. Van de bekende havermoutpap tot koekjes, pancakes, muffins, ontbijtcake en zelfs […]

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.