SLA – Utrecht Nachtegaalstraat

SLA Utrecht

Jeej! SLA heeft een tweede winkel geopend in Utrecht, aan de Nachtegaalstraat. Twee jaar geleden opende SLA al een winkel in de Voorstraat, wat een groot succes was. Tijd voor een tweede dus en wauw, wat is de nieuwe winkel mooi geworden!

SLA – organic salade bar

Voor wie SLA nog niet kent; SLA is een organic salade bar dat staat voor gezond, puur, bewust en duurzaam eten. Voor groen, fris, toegankelijkheid en inspiratie. Dat stralen ze uit, zowel met het eten als de prachtige SLA winkels, die inmiddels zijn gevestigd is Amsterdam, Den Haag, Haarlem en nu dus een tweede in Utrecht!

De missie van SLA is om gezond en duurzaam eten voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar te maken. Mensen laten proeven, ervaren en delen hoe bewust eten je leven positief beïnvloedt. ‘Je bent wat je eet en eten kan een medicijn zijn’. En daar sta ik als sla-fan helemaal achter!

Gezond, duurzaam, biologisch en no waste

Bij SLA vinden ze het belangrijk dat eten gezond, puur en onbewerkt is. Alles is zonder toevoegen en er wordt alleen gebruik gemaakt van natuurlijke en ongeraffineerde suikers. Daar hoef je je dus lekker niet druk om te maken.

Alles bij SLA is vers, lokaal, seizoensgebonden en 90% is (waar mogelijk) biologisch. Het menu en de producten veranderen met het seizoen mee. Daarnaast hebben ze een no waste policy, wat ikzelf heel belangrijk vind.

Salades, soepen, sapjes en meer!

Bij SLA kun je natuurlijk terecht voor een salade, maar ze hebben ook heerlijke (maaltijd)soepen, humus, oathies, smoothies, sapjes (van Sapje), koffie en zoetigheden.

Even over die zoetigheden, die moet je echt eens proberen! Alle taartjes zijn raw en worden gezoet met natuurlijke suiker uit bijvoorbeeld dadels en agave. Raw choco chia cake (zie foto), sticky toffee pudding, raw cherry en chocolate cheescake.. klinkt heerlijk toch?!

SLA Utrecht

Dé salades

De salades bij SLA zijn geen standaard salades, je kunt wel zeggen dat de salades onderhand een begrip zijn. Denk je bij salades aan een paar groene blaadjes en wat tomaatjes? Dan moet je heel snel een slaatje bij SLA gaan eten. De salades zijn een volwaardige maaltijd (ik krijg ze vaak niet eens op), kleurrijk en het belangrijkste, heel erg lekker!

Favoriet, seizoen of zelf samen stellen

Je kunt kiezen uit de favoriete salades, seizoensalades of zelf een salade samenstellen. Vooral de mogelijkheid om je salade samen te stellen is fijn wanneer je allergieën hebt, vega of vegan bent. Maar ook voor echte saladefans die precies weten wat ze lekker vinden óf als je juist niet kunt kiezen.

Kies een slablad, een graan/zaad/peul, 3 soorten groenten, een topping en een dressing. Je kunt je salade ook nog ‘premium’ maken door extra ingrediënten toe te voegen als humus, avocado, tempeh of kip.

SLA Utrecht

SLA Nachtegaalstraat

Een gloednieuwe winkel in een prachtig pand aan de Nachtegaalstraat in Utrecht. Ik ben niet alleen fan van het eten, maar ook van het SLA-interieur. De aandacht die SLA stopt in het eten, zie je namelijk terug in het interieur van de winkels. Groen, wit, fris, clean natuur en sfeervol.

Stiekem denk ik dat dit de mooiste SLA winkel is van allemaal. De bekende SLA-kas wanneer je binnenkomt, de theebar, het barretje aan het raam, fijne gezellige hoekjes én de prachtige grote tafel in de lichte ’tuinkamer’, nu al mijn favoriete plek.

De winkel heeft echt een huiskamersfeer. Een fijne, gezellige plek waar je lekker een salade of soepje eet, of een sapje of kop koffie drinkt. De foto’s zeggen genoeg toch?

SLA Utrecht

SLA Utrecht

SLA Utrecht

SLA Utrecht

SLA Utrecht

 SLA Utrecht

SLA Utrecht

Heb je haast of eet je liever thuis of op je werk? Alles is ook to go verkrijgbaar.

Locatie
Nachtegaalstraat 58
Utrecht