Smashed avocado op toast

Smashed avocado

[print_link]
Smashed avocado op toast. Ik weet niet eens of ik dit wel een ‘recept’ kan noemen, omdat het zo makkelijk is om te maken. Aan de andere kant laat deze lunch juist zien dat gezond en lekker eten heel makkelijk kan zijn (en plantaardig).

Daarnaast staat het internet waarschijnlijk al vol met allerlei varianten op smashen avocado. Maakt mij helemaal niets uit. Omdat ik dit zó lekker vind en zeker elke week wel een een keer lunch met smashed avocado op toast, wil ik dit dit receptje toch heel graag met delen op de blog.

Smashed avocado op toast

Misschien eet je wel eens avocado op brood, maar door het brood te toasten, de avocado te ‘smashen’ en hier een paar heerlijke kruiden aan toe te voegen, word je broodje avocado nóg lekkerder! Heerlijk als lunch of brunch in het weekend.

Dit heb je nodig

2 dikke volkoren boterhammen
1 avocado
snuf paprikapoeder
snuf peper
snuf zout
sap van een limoen
optioneel; verse peterselie

Zo maak je het

Toast de boterhammen. Ik leg ze meestal even in de oven tot ze knapperig zijn. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Snijd met een mesje vierkantjes in de avocado, zo kun je het vruchtvlees er makkelijk uitscheppen met een lepel.

Meng in een kom de avocado, paprikapoeder, peper en zout. Smash met een vork door elkaar. Schep de smashen avocado op je toast. Besprenkel hier wat limoensap over en garneer eventueel met verse peterselie.

Smashed avocado

Smashed avocado

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.