Spaghetti met geroosterde paprika-walnoten saus en basilicum

spaghetti paprika-walnoten saus [ print recept ]
Wie houdt er nu niet van een bord pasta? Met zelfgemaakte saus en verse seizoensgroenten, heerlijk! Deze Spaghetti met paprika-walnoten saus past helemaal bij de lente. Het seizoen van de paprika’s!

Spaghetti met geroosterde paprika-walnoten saus en basilicum

Door paprika te roosteren wordt deze groente veel smaakvoller en krijgt het een beetje een rokerige smaak. Heerlijk, en heel makkelijk, om samen met walnoten een pastasaus van te maken.

Voeg nog wat groenten en verse kruiden toe en je hebt een heerlijk en gezond bordje pasta.

Tip! Dit recept is helemaal plantaardig, maar je kunt naar behoefte wat mozzarella of feta toevoegen. Een heerlijke combinatie met de paprika-walnoten saus.

Dit heb je nodig (2 á 3 personen)

olijfolie
200 gram volkoren spelt spaghetti
2 rode paprika’s
100 gram walnoten
1 courgette
1 bakje cherrytomaten
1 ui
half rood pepertje
2 teentjes knoflook
1 el tijm
1 el paprikapoeder
zout en peper
verse basilicum

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Snijd de paprika’s door midden. Besprenkel met olijfolie en leg ze op een ovenplaat met bakpapier. Grill de paprika’s 20 minuten. Haal de paprika’s uit de oven, laat even afkoelen en verwijder de vellen.

Snipper de ui en hak de knoflook en peper fijn. Snijd de courgette in blokjes. Verhit een pan met olijfolie en bak de ui, knoflook, rode peper, halve eetlepel paprikapoeder en een halve eetlepel tijm 2 minuten aan. Snijd de courgette in kleine blokjes. Voeg deze toe aan de pan en bak nog 5 minuten mee.

Snijd de ontvelde paprika in stukjes. Doe de paprika samen met de walnoten, een halve eetlepel paprikapoeder en een halve eetlepel tijm in de keukenmachine en mix tot een saus.

Halveer de cherrytomaten. Voeg de cherrytomaten en de paprika-walnoten saus bij de pan en verwarm nog een paar minuten op laag vuur. Meng de spaghetti door de saus in de pan en verwarm nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de spaghetti op de borden en garneer met verse basilicum en eventueel mozzarella of feta.
Spaghetti paprika-walnotensaus

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.