Superfood uitgelicht | Baobab

Baobab is een vrucht en groeit aan een boom in Afrika en wordt ook wel apenboom genoemd, omdat apen dol zijn op deze vruchten. Van het vlees van deze vrucht wordt baobabpoeder gemaakt. De lokale bevolking noemt de boom ook wel ‘boom van het leven’, omdat de vruchten zo voedzaam zijn, maar ook omdat de rest van de boom nuttige grondstoffen geeft. Afrikanen gebruiken baobab voor allerlei ongemakken, zoals weinig energie, onregelmatige huid of last van je maag.

Werkzame stoffen
Baobab bevat tot zes keer meet vitamine c dan een sinaasappel, vier keer zoveel kalium als bananen, drie keer zoveel calcium als en glas melk en tot vier keer zoveel antioxidanten als bosbessen. Door de hoeveelheid antioxidanten in baobab helpt baobab de veroudering te vertragen. Baobab is rijk aan vezels, wat een gezonde darmwerking bevordert. Daarnaast beschikt baobab over antibacteriële en schimmelremmende eigenschappen, waardoor baobab in Afrika al eeuwenlang als geneesmiddel tegen maagpijn en diarree wordt voorgeschreven.

Hoe pas je baobab toe?
Voeg dagelijks 1 tot 3 theelepels baobabpoeder door je smoothie of yoghurt. Of roer door en glas water en drink als frisse limonade bij het ontbijt. Baobab heeft een vanille, peer en grapefruit smaak.

IMG_7168

 

Gerelateerde berichten