Boerenkool; een supergroente! + boerenkoolsalade met quinoa en granaatappel

Het wordt nu echt winter buiten en in de nacht gaat de temperatuur zelfs flink de min in. Dat betekent niet alleen een dikke sjaal, handschoenen en de verwarming nog wat hoger, maar ook dat het tijd is voor boerenkool; lekker en een echte supergroente!

Boerenkool; een supergroente!

Boerenkool is gezond, één van de meest gezonde groente die er bestaat zelfs. In Amerika is ‘kale’ erg populair en wordt daar zelfs een echte superfood genoemd. Iets goeds hoef je dus echt niet altijd van ver weg te halen, want bij ons ligt deze supergroente gewoon in de supermarkt en nog betaalbaar ook.

Boerenkool bevat veel vitaminen (B, C e K), mineralen, vezels en ijzer. Dit maakt dat boerenkool goed is voor je immuunsysteem, spijsvertering en botten, en een ontstekingsremmende werking heeft. Daarnaast bevat het veel betacaroteen (antioxidanten en pro vitaminen A)

Door de hoeveel ijzer is boerenkool een goede groente voor vegetariërs en veganisten.

Bij boerenkool wordt vaak meteen gedacht aan stampot, maar wist je dat boerenkool ook heel lekker en gezond is om rauw te eten? Voeg bijvoorbeeld rauwe boerenkool toe in een smoothie, slowjuice of maak er een salade van.

boerenkool

Recept – Boerenkoolsalade met quinoa, granaatappel en amandelen

[print_link]
Dit heb je nodig

100 gram verse boerenkool
100 gram quinoa
1 granaatappel
2 handjes amandelen
1 teen knoflook
peper en zout

Dressing
2 el azijn
2 el olie extra vergin

Zo maak je het
Kook de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking en giet af. Hak de knoflook fijn. Meng in een schaal de verse boerenkool, quinoa en knoflook. Haal de granaatappelpitjes uit de granaatappel en verdeel deze samen met de amandelen over de salade. Maak een dressing van de azijn en olie en besprenkel over de salade.

Deze salade is heerlijk als lunch of bijgerecht.

img_2489

boerenkool salade met granaatappel

img_2496

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.