Tomaten-bonen stoof met feta en toast

tomaten-bonen stoof

[ print recept ]
Yes, het is weer het seizoen van de braad- en stoofgerechten! Smaakvolle, kruidige gerechten (lekker makkelijk uit één pan) zoals deze tomaten-bonen stoof met feta en toast. Een lekker en makkelijk comfort gerecht, gezond en vegetarisch! En zonder feta is deze stoof zelfs helemaal vegan. Heerlijk op een regenachtige herfstdag!

De basis van deze stoof bestaat uit tomaten, kruiden en bouillon. De stoof bevat veel groenten, maar de bonen spelen de hoofdrol in dit gerecht. Bonen zijn heel voedzaam en de perfecte vleesvervanger. Ze bevatten veel eiwitten en vezels en zitten vol met ijzer, magnesium en vitamine B.

Voor dit gerecht gebruik ik een mix van cannellinibonen en borlottibonen, maar je kunt ook andere bonen gebruiken die je lekker vindt.

Dit heb je nodig

2 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 rode peper
2 blaadjes laurier
400 ml groentebouillon
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
1 blikje tomatenpuree (70 gram)
1 blik cannellinibonen (200 gram)
1 blik borlotti bonen (200 gram)
1 rode paprika
1 courgette
2 trostomaten
1 theelepel cayennepoeder
1,5 theelepel paprikapoeder
1 theelepel tijm
stuk feta
verse peterselie
snuf zout en peper
2 bruine boterhammen

Zo maak je het

Snipper de ui, hak de peper en knoflook fijn en snijd de tomaten in blokjes. Verhit een hapjes- of stoofpan met olijfolie en fruit de sjalotten een minuut aan. Voeg vervolgens de tomaat, knoflook, peper, laurier bladeren en kruiden toe en bak deze een minuut mee.

Snijd ondertussen de courgette en paprika in blokjes en voeg deze samen met de tomatenpuree toe aan de pan. Blijf omscheppen en voeg na 5 minuten de tomatenblokjes en de bouillon toe.

Spoel de bonen af met water, laat uitlekken en voeg deze toe aan de pan. Zet het vuur laag en laat de tomaten-bonenstoof minstens nog 15 minuten stoven, maar niet hard koken. Breng nog meer op smaak met peper en een snuf zout.

Toast de boterhammen in de broodrooster of oven. Schep de bonenstoof op de borden. Verkruimel de feta grof en verdeel samen met de verse peterselie over de stoof. Serveer met toast.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.