Gevulde paprika’s met quinoa en harissa in tomatensaus

gevulde paprika

Gevulde paprika’s uit de oven, lang geleden dat ik ze gemaakt heb! Met het heerlijke lenteweer de afgelopen dagen had ik er opeens weer zin in, dus ik dook de keuken in om een nieuwe variant te maken: gevulde paprika’s met quinoa en harissa in tomatensaus!

Dit heerlijke gerecht is precies geworden zoals ik hoopte. Zachte geroosterde paprika met een smaakvolle en beetje pittige vulling van quinoa, Harissa, courgette, kikkererwten en passata! Wat dit gerecht extra lekker maakt, is het tomatensausje waarin de paprika’s met vulling nog even verwarmt worden in de oven. Vervolgens giet je op tafel een beetje van de tomatensaus uit de ovenschaal op de paprika’s en garneer je deze met verse kruiden.

Een heerlijk licht, voedzaam en plantaardig gerecht met veel smaak. Ideaal voor in de lente en zomer.

Tip: ben je een kaasliefhebber? Garneer de paprika’s dan eens met feta.

Dit heb je nodig (2 á 3 personen)

3 rode paprika’s
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
500 ml Passata di Pomodoro (1 fles)
3 theelepels Harissa
70 gram quinoa
1 klein blikje kikkererwten (200 gram)
halve courgette (of een hele kleine)
1 eetlepel Italiaanse kruiden (of oregano en tijm)
peper en een snuf zout
verse peterselie of koriander

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s op een bakplaat met bakpapier, besprenkel ze met een beetje olijfolie en rooster 25 minuten in het midden van de oven. Laat de oven aanstaan.

Maak ondertussen de vulling. Kook de quinoa gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking en zet deze apart. Snipper de sjalotjes en hak de knoflook fijn. Snijd de courgette in kleine blokjes en spoel de kikkererwten af.

Verwarm een koekenpan met olijfolie en fruit de sjalotjes een minuutje aan. Voeg de knoflook, courgette, kikkererwten en een halve eetlepel Italiaanse kruiden toe en bak 5 minuten mee. Voeg nu 250 ml passata, 2 theelepels harissa en de gekookte quinoa toe. Schep alles goed om, zet het vuur lager en verwarm het geheel nog 10 minuten. Schep een paar keer om.

Maak een sausje van de rest van de passata, 1 theelepel harissa, een halve eetlepel Italiaanse kruiden, peper en een snuf zout. Verdeel het sausje over een ovenschaal. Leg hier de paprika’s in en vul deze vervolgens met het quinoa mengsel. Verwarm de ovenschaal 10 minuten in de oven.

Garneer de gevulde paprika’s met peterselie of koriander en schep een beetje tomatensaus uit de ovenschaal over de paprika’s.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.