Superfood uitgelicht | Kokos

Kokospalen groeien overal in de tropen. Kokos staat bekend om zijn helende en cosmetische kracht. Kokos is de gezondste oliesoort voor bakken en braden. Kokosolie kan hoge temperaturen verdragen zonder z’n voedingswaarde te verliezen.

werkzame stoffen
| Kokos is een bron van verzadigde en onverzadigde plantaardige vetten die ons lichaam makkelijk kan opnemen en omzetten in energie
| Door kokos worden de in vet oplosbare vitaminen, aminozuren, ijzer en calcium beter opgenomen
| Voorkomt schommelingen in de bloedsuikerspiegel
| Vraagt bij aan ons immuunsysteem
| Steunt de regulering en aanmaak van hormonen
| Stimuleert de werking van de schildklier
| Herteld het natuurlijke vetgehalte van de huid, van de diepere vetlagen en op cellulair niveau
| Ondersteunt een gezond cholesterol gehalte
| Goed tegen huidproblemen zoals eczeem, psoriasis en huidschimmels
| Geeft ons energie en verminderd stress
| Bevat laurinezuur (beschermt tegen ontstekingen, virussen en schimmels)
| Stimuleert de aanmaak van witte bloedcellen (verhoogt weerstand)
| Zorgt voor een snelle energieopnamen waardoor het een goed middel is tegen hoofdpijn en vermoeidheid
| Stimuleert de opname van essentiële vetzuren
| Koksolie neutraliseert  de pH-waarde in onze mond en doodt zo ziektekiemen, versterkt het tandvlees en voorkomt gaatjes.

Hoe pas je kokos toe?
Kokosproducten zijn is breed toepasbaar. Voeg kokossnippers of reepjes toe in je yoghurt, garneer over je pannenkoek, of voeg toe aan bak producten. Gebruik kokosolie om te bakken en te braden, doe een lepel door je smoothie of in je thee en smeer er zelfs je huid mee in. Kokoswater heeft een heerlijke volle smaak. Kokoswater kun je gewoon drinken. Het is een verkoelende en rustgevende drank. Ook heerlijk om je smoothie mee aan te vullen. Kokosmelk is een goede vervanger voor melkproducten. Kokosmelk wordt vooral gebruikt als bindmiddel in curry’s, maar is ook heerlijk in smoothies of om warm te drinken met wat kruiden.

Eet kokosolie vooral samen met vis, chiazaad of hennepzaad. Kokos stimuleert namelijk de opname van essentiële vetzuren (omega 3 en 6).

kokos-large

Bron foto: www.ingredienten.nl