Thaise komkommersalade met limoen en sesam

Thaise komkommersalade[print_link]
Deze Thaise komkommersalade met limoen en sesam is zo simpel, maar zo lekker! Je hebt ‘m echt binnen twee minuten gemaakt. Gezond en lekker eten hoeft echt niet lastig te zijn en je hoeft er al helemaal niet uren voor in de keuken te staan.

Natuurijk moet je een beetje gevoel hebben voor koken, maar het gaat bij gerechten vooral om de juiste combinaties bij elkaar brengen, zoals in deze komkommersalade.

Thaise komkommersalade met limoen en sesam

Deze salade is fris en een beetje pittig tegelijk. Voeg voor extra bite een handje cashewnoten toe. Een goede salade voor op warme dagen trouwens, omdat komkommer veel water bevat.

Lekker als bijgerecht bij bijvoorbeeld pad thai of een wokgerecht, of serveer bij de BBQ.

Dit heb je nodig

2 komkommers
1 tl sesam
halve tl chilivlokken
1 el rijstazijn
sap van kwart limoen
optioneel: handje cashewnoten

Zo maak je het

Schil de komkommer met een schiller/kaasschaaf in repen en leg deze in een schaal. Voeg een scheutje rijstazijn, de chilivlokken en sesamzaadjes toe. Hussel de komkommer salade door elkaar. Garneer eventueel met cashewnoten en besprenkel wat limoensap over de komkommersalade.

Thaise komkommersalade

 

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.