Tip | Bloemkoolrijst

Witte rijst vervang ik altijd voor bruine rijst of zilvervliesrijst. Maar wil je wat extra groenten op je bord? Maak dan rijst van bloemkool.

Een extra portie (rauwe) groenten terwijl het lijkt alsof je rijst eet. Ideaal toch? Helemaal als je zoals ik van bloemkool houdt. En het is ook nog eens heel makkelijk en snel te maken.

Dit heb je nodig
Keukenmachine
Voor een grote kom rijst heb je aan een halve bloemkool genoeg

Zo maak je het
Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en was deze goed. Vermaal de bloemkool vervolgens tot rijst in een keukenmachine en klaar!

IMG_2361

IMG_2362

 

 

Gerelateerde berichten

6 reacties

  1. Josine

    Wat een leuk blog heb je Chantal!
    Ik ga de bloemkool toch maar herontdekken. Laatst vond ik ook al een recept voor pizza. Maar hoe eet je deze rijst, gewoon rauw? Hopelijk volgt er nog een recept 🙂

    Beantwoorden
    • Chantal | Feelgoodbyfood

      Hi Annelies,

      Je kunt het gewoon rauw eten, dan heb je een beetje knapperige rijst. Maar je kunt de bloemkoolrijst ook een paar minuutjes koken. Niet te lang, want dan wordt het te papperig. Ik ben benieuwd wat je van deze gezonde variant vindt!

      Beantwoorden
  2. Myrna

    Ik heb ook een keer een recept gevonden waarin de bloemkool even kort werkt gewokt in kokosolie met eventueel knoflook of een gefruit uitje erbij

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.