Tomatentapenade maken (vegan)

tomatentapenade [print_link]
De zomer staat zo een beetje gelijk aan lekker borrelen. Lange zomeravonden met lekkere hapjes, drankjes en fijn gezelschap. Het lekkerste en gezondste is natuurlijk om deze borrelhapjes zelf te maken. De meeste hapjes zijn ook nog eens super makkelijk en snel gemaakt, zoals deze tomatentapenade bijvoorbeeld.

Tomatentapenade kan natuurlijk niet ontbreken op de borrelplak. Heerlijk met een broodje of toastje.

Tomatentapenade maken

Zelf tomatentapenade maken is zoveel lekkerder dan uit een potje. Als je deze eenmaal een keer zelf gemaakt hebt, wil je niet meer anders! Behalve als je een keer echt geen tijd hebt of heel lui bent 😉

De tapenade is helemaal plantaardig, omdat er geen parmezaan in zit. Naar mijn mening is kaas ook echt niet nodig om een lekkere tapenade te maken.

Houd je niet zo van pittig pittig? Laat de chilivlokken dan weg uit het recept.

Dit heb je nodig

1 potje zongedroogde tomaatjes (uitgelekt)
2 el olijven
1 teen knoflook
2 el olijfolie
1 el citroensap
1 tl Italiaanse kruiden
snuf chilivlokken
snuf zout en peper

Zo maak je het

Je kunt alles heel fijn snijden of gebruik een keukenmachine. Doe alles (behalve de zout en peper) in de kom van je keukenmachine en maal grof of fijn, net wat je zelf lekkerder vindt om te eten. Schep in een schaaltje en breng op smaak met een snuf peper en zout.

tomatentapenade

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.