Valentijn ontbijt: chocolade pannenkoekjes met frambozen en rijstsiroop

Chocolade pannenkoekjes

[ print recept ]
Valentijnsdag, de een pakt helemaal uit en de ander vindt het maar een commercieel gedoe. Natuurlijk is het een beetje commercieel, maar het is toch ook leuk om een ander te verrassen of te laten weten dat iemand veel voor je betekend. Vooral met een uitgebreid ontbijtje of brunch. Met deze chocolade pannenkoekjes met framboos en rijstsiroop scoor je sowieso punten!

Chocolade pannenkoekjes met frambozen en rijstsiroop

Je hoeft helemaal niet goed te kunnen bakken om dit ontbijtje op tafel te zetten, want deze chocolade pannenkoekjes zijn heel makkelijk om te maken. Meng alles in een kom tot een beslag en bakken maar!

Wil je deze chocolade ook in de vorm van een hartje maken? Deze bakvormpjes zijn in veel winkels verkrijgbaar. Vooral rond Valentijn 😉

Frambozen en chocolade is zo een heerlijke combinatie! Ik besprenkelde de pannenkoekjes met rijstsiroop, maar dit kan natuurlijk ook met agave of honing.

Tip: wil je de pannenkoekjes wat smeuïger en zoeter? Pureer dan een rijpe banaan door het beslag!

Dit heb je nodig (6 á 8 pannenkoekjes)

100 gram volkoren (spelt) meel
2 eieren
150 ml plantaardige melk
2 eetlepels cacaopoeder
1 theelepel bakpoeder
snuf zout

Topping
verse frambozen
kokosknippers
rijstsiroop

Zo maak je het

Klop de eieren luchtig en voeg hier vervolgens de melk, het meel, bakpoeder, zout en cacaopoeder aan toe. Meng met een garde tot een glad beslag.

Verhit een (pannenkoeken) pan met boter en bak de pannenkoekjes om en om gaar. Hoe je dat doet? Wanneer je het beslag in de pan (of vormpje) giet, wacht dan tot de bovenkant bijna droog is gebakken. Vervolgens schep je de pannenkoek om en verwarm je deze nog een minuut.

Verdeel de pannenkoekjes over de borden en garneer met verse frambozen, kokosknippers en rijstsiroop.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.