Yoghurt pannenkoekjes met vanille, blauwe bessen en kokos

yoghurt pannenkoekjes

[print_link]
Laat de volgende zondag écht een zondag zijn en begin de dag met deze yoghurt pannenkoekjes met vanille, blauwe bessen en kokos. Geen wekker, geen gehaast en genieten van deze stapel yoghurt pannenkoekjes… in bed!

Maak vervolgens een mooie wandeling, drink een goede kop koffie, lees een boek en geniet van de volgende maaltijd 😉 Klinkt als de ideale zondag, toch?

Yoghurt pannenkoekjes met vanille, blauwe bessen en kokos

Deze pannenkoekjes zijn heerlijk smeuïg en door de yoghurt en zoet door banaan en vanille. De blauwe bessen en kokos maken een feestje van deze stapel! Houd je niet zo van banaan? Deze kun je ook weglaten in het recept.

Dit stapeltje heb je trouwens heel makkelijk gemaakt. Alles even mengen in een kom en bakken maar.

Dit heb je nodig (4 pannenkoekjes)

120 ml yoghurt
70 gram havermeel
1 rijpe banaan
1 ei
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneel
2 druppels vanille

Topping
verse blauwe bessen
kokossnippers
agavesiroop

Zo maak je het

Meng in een kom het havermeel, bakpoeder, zout en kaneel. Kluts in een andere kom het ei luchtig. Pureer de banaan met een staafmixer en meng samen met de yoghurt en vanille door het ei. Voeg nu alles samen en meng met een garde tot een beslag.

Verhit een (pannen)koekenpan met boter of olijfolie en bak de pannenkoekjes om en om gaar (ongeveer 1,5 minuut per kant). Strooi blauwe bessen en kokossnippers over de pannenkoekjes en besprenkel met agavesiroop.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail!