Zelf cranberrysaus maken – met kaneel en steranijs

cranberrysaus

[print_link]
Heb je ook wel eens dat je een gerecht nog nooit zelf gemaakt hebt, omdat je denkt dat dit lastig te maken is en waarschijnlijk heel veel werk? Dat idee had ik altijd bij cranberrysaus. Een heerlijke zoetzure saus die perfect past bij de feestdagen. Wat blijkt; zelf cranberrysaus maken is dus helemaal niet ingewikkeld om te maken, heel simpel zelfs!

Cranberrysaus met kaneel en steranijs

Als ik zeg makkelijk, bedoel ik ook echt makkelijk. Je doet alle ingrediënten in een pannetje en laat het op heel laag vuur indikken tot een heerlijk sausje. Dat is alles!

Heerlijk om te serveren bij het hoofdgerecht of dessert tijdens het kerstdiner. Je kunt de saus ook een dag van te voren maken en net voor iedereen aan tafel gaat even opwarmen. geen kerst stress, ideaal!

Dit heb je nodig

250 gram verse cranberry’s
1 kaneelstokje
2 sterren steranijs
50 gram kokosbloesemsuiker (of witte suiker)
100 ml water
sap van 1 sinaasappel
zest van halve sinaasappel

Zo maak je het

Doe alle ingrediënten in een pannetje op laag vuur. Laat ongeveer 30 tot 45 minuten indikken en roer af en toe even om. Wil je de saus iets zoeter? Voeg dan nog een beetje suiker toe.

Haal het kaneelstokje en steranijs uit de pan wanneer de cranberrysaus voldoende is ingedikt. Je kunt de cranberrysaus fijn pureren met een staafmixer of zo serveren.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.