Zelf pasta maken met een pastamachine

Zelf pasta maken

Tot vorig weekend heb ik nog nooit zelf pasta gemaakt. En dat terwijl ik zo van pasta hou en vele pasta recepten heb gemaakt. Zelf pasta maken was een van die dingen ‘die ik graag nog eens wilde doen’. En zoals bij zoveel dingen denk je dan: had ik dit maar eerder gedaan. Zelf pasta maken is namelijk ontzettend lekker, leuk en ook nog eens heel makkelijk!

Een van de redenen waarom zelf pasta maken zo lang duurde, was omdat ik niet nóg een keukenapparaat in mijn keuken wilde. Ik heb maar een klein keukentje waar al een keukenmachine, blender en foodprocessor staat te shinen. Hier ben ik hartstikke bij mee en ik gebruik deze vaak, maar meer plek heb ik gewoon niet.

Pasta maken met de KitchenAid keukenmachine

Toen ik zag dat je een opzetstuk hebt voor de KitchenAid keukenmachine waar je zelf spaghetti, tagliatelle en lasagne mee kon maken was mijn ‘probleem’ opgelost. Zo blij als een kind was ik (of zo blij als een foodblogger). Dit moest ik hebben, zodat ik eindelijk zelf pasta kon maken!

Daar stond ik dan op een regenachtige zondagmiddag in mijn eigen keukentje verse pasta te maken. Wauw, wat is dit leuk én heel makkelijk. Je maakt simpelweg een deeg van bloem, eieren, olijfolie en zout, doet deze door het opzetstuk en je deeg komt er aan de andere kant uit als spaghetti! Of tagliatelle en lasagna natuurlijk, net waar je zin in hebt. Vervolgens kook je de verse pasta een paar minuten en maak je hiermee je favoriete pasta recept.

Wat heb ik genoten van mijn eerste eigen verse gemaakte bord pasta. Er gaat hier nog heel veel verse pasta met de keukenmachine gemaakt worden. De volgende keer wordt het lasagne!

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

200 gram bloem
2 eieren
flinke scheut olijfolie
snuf zout

Zo maak je het

Meng in een kom het meel, ei, olijfolie en een snuf zout. Meng 10 minuten in de keukenmachine met de deeghaak. Geen keukenmachine? Kneed het deeg dan zeker 10 minuten goed met je handen. Het deeg is goed wanneer het een beetje elastisch is wanneer je het uit elkaar trekt.

Laat het deeg 30 minuten rusten in folie. Dit kan gewoon in de keuken.

Haal het deeg uit de kom, leg deze op een plank met wat bloem en maak hier een rechthoek van met je handen of een deegroller. Nu hoef je het deeg alleen nog maar door de pastamachine te halen om hier spaghetti, tagliatelle of lasagne van te maken!

Voor de pastaroller (lasagne) heb je iets langer de tijd nodig. Haal het deeg eerst door de keukenmachine in de dikste stand en vervolgens door een dunnere stand, tot je de gewenste dikte van het deeg hebt.

Vervolgens kook je de pasta 5 tot 7 minuten in water en giet je deze af.

[ Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met KitchenAid ]

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.