9x een bord heerlijke pasta

Pasta kan eigenlijk altijd! Een romige pasta met veel saus op koude dagen of een lichte pastasalade op warme dagen. Wanneer ik gewoon zin heb in lekker comfort food, kom ik vaak uit op een bord pasta.

Natuurlijk zelfgemaakt, met volkoren pasta en lekker veel groentes. Zo is je bord pasta niet alleen heel lekker, maar ook voedzaam.

Je kunt eindeloos variëren met verschillende sausen, groenten en toppings. Op de blog zijn al veel soorten pasta’s verschenen. Van spelt pasta tot courgetti, van pompoensaus tot spinazie-noten pesto. Tijd om deze op een rijtje te zetten!

9x een bord heerlijke pasta

1. Herfstpasta met pompoen, champignons en spinazie

Zowel pompoen als kastanjechampignons staan hier de hele herfst door op tafel. Deze twee groentes zijn een heerlijke combi, vooral in een pasta. Gezond en heel erg lekker. De amandelen zorgen voor een lekkere bite.

pasta

 

2. Spelt pasta met spinazie-noten pesto

Deze pastasaus gemaak van spinazie, noten en kaas is zo lekker! pesto?  Zelf eet ik weinig kaas, maar bij sommige gerechten vind ik het heerlijk en hoort het gewoon, zoals bij deze pasta.

9x pasta

3. Pasta rode pesto met gegrilde aubergine en basilicum

Dit is een van mijn favoriete pasta’s. Met gegrilde groenten, rode pesto en basilicum. Heerlijk zowel in de zomer als de winter. Een glas rode wijn er bij en genieten maar!

9x pasta

4. Courgetti met romige avocadosaus

Zin in een lichtere pasta? Maak dan eens pasta van courgetti; pastaslierten gemaakt van courgette. Lekker met romige avocadosaus. Kun je wel wat energie gebruiken? Vervang de courgetti dan voor volkoren spelt pasta. Of wat dacht je van deze variant met pesto.

9x pasta

5. Pastasalade mer gegrilde groenten

Deze salade is gemaakt van volkoren spelt pasta en zit vol met groenten! Door de groenten te grillen met kruiden, krijgt de salade veel smaak. De perfecte salade voor warme zomeravonden.

9x pasta

6. Snelle pasta met tomatensaus en veel groenten!

Natuurlijk heel lekker al die verschillende spasta’s, maar laten we vooral de ‘gewone’ pasta niet vergeten; pasta met tomatensaus!

9x pasta

7. Romige pasta met champignons, spinazie en champignons

Waneer je een drukke dag hebt gehad, of geen tijd en zin hebt om te koken. Maak het jezelf dan gemakkelijk en maak deze gezonde, snelle pasta met spinazie, champignons en tomaatjes.

9x pasta

8. Pasta met romige pompoen-tomaten saus

Misschien gebruik je pompoen al ui de oven, in een salade of maak je er zelfs een smoothie van. Naar wist je dat je van pompoen ook een lekkere, zoete pastasaus maken. Heerlijk in de herfst en de winter.

9x pasta

9. Romige pasta met champignons, courgette en sojabonen

Deze romige pasta is een soort gezonde, vegetarische variant op de bekende pasta carbonara als je het mij vraagt. Heerlijk op koude regenachtige dagen.

9x pasta

Zelf tomatensaus maken

Een pan tomatensaus maken is trouwens heel simpel, het recept vind je hier! Maak in een keer een flinke pan en vries deze in. Zo heb je altijd een verse tomatensaus in huis. Ook lekker voor op een zelfgemaakte pizza.