Makkelijke pasta met spinazie, champignons en tomaatjes

Snelle pasta

[print_link]
Soms heb je gewoon zin in een comfort gerecht dat makkelijk en snel gemaakt is. Waneer je een drukke dag hebt gehad, of geen tijd en zin hebt om te koken. Maak het jezelf dan gemakkelijk en maak deze gezonde, snelle pasta met spinazie, champignons en tomaatjes.

Makkelijke pasta met spinazie, champignons en tomaatjes

Deze pasta heb je echt zo gemaakt. Simpel, maar heel lekker. De spinazie kun je op het eind toevoegen op je bord of nog heel even meebakken. Eet je de pasta liever als een lauwwarme salade? Laat de kookroom dan weg.

Dit heb je nodig (2 personen)

100 gram volkoren spelt pasta
2 handen verse spinazie
1 bakje champignons
1 bakje cherrytomaatjes
1 ui
2 teentjes knoflook
scheutje (plantaardige) kookroom
1 el tijm
peper en zout

Zo maak je het

Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakken en halveer de cherrytomaten.

Verhit een hapjespan met olie en fruit de ui en knoflook even aan. Voeg vervolgens de champignons en tijm toe en bak vijf minuten om en om. Voeg de tomaten toe en bak nog 1 minuut mee.

Voeg nu de pasta toe en een scheutje kookroom toe en verwarm nog 1 á 2 minuten. Verdeel de spinazie over twee borden en schep hier de pasta overheen. Breng op smaak met wat peper en zout.

Ben je een echte kaasliefhebber en wil je de pasta nog iets romiger? Garneer dan wat kaas over de pasta.

Makkelijke pasta met champignons

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.