Herfst pasta met pompoen, champignons en spinazie

Herfst pasta pompoen champignons [print_link]
Zowel pompoen als kastanjechampignons staan hier de hele herfst door op tafel. Gezond, heel erg lekker en deze twee groentes zijn een heerlijke combi. Eerder maakte ik hier al deze herfstschotel mee. Meer zin in een pasta? Zet dan deze romige herfstpasta op tafel!

Herfst pasta met pompoen, champignons en spinazie

Volkoren spelt spaghetti met pompoen, champignons en spinazie, en een scheutje plantaardige room om de pasta een beetje romiger te maken. Want daar heb je tijdens donkere, koude herfstdagen gewoon zin in!

De amandelen zorgen voor extra eiwitten en een lekkere bite. Even geen zin in pasta? Dan kun je spaghetti ook vervangen door linzen.

Dit heb je nodig (2 á 3 personen)

150 gram volkoren spelt spaghetti
1 kleine zak spinazie
halve pompoen
1 bakje kastanjechampignons
1 scheutje plantaardige room
2 teentjes knoflook
2 stengels bosui
1 el tijm
1 tl paprikapoeder
amandelen
peper

Zo maak je het

Bereid de volkoren spelt spaghetti zoals op de verpakking. Schil de pompoen en snijd in blokjes. Kook de pompoen beetgaar en giet af. Hak de knoflook fijn en snijd de bosui in ringen.

Verhit een (koeken)pan met olijfolie en fruit de bosui, knoflook, tijm en paprikapoeder een minuutje aan. Snijd de champignons in stukjes en doe deze in de pan. Bak deze 5 minuten aan. Voeg vervolgens de pompoen toe en bak nog twee minuten mee.

Voeg ten slotte 2 handen spinazie toe en een scheutje plantaardige kookroom. Roer goed door en verwarm alles nog twee minuten. Breng op smaak met peper.

Verdeel een handje spinazie over de borden en vervolgens de spaghetti. Schep hier het pompoen/champignon/spinazie mengsel overeen. Garneer met amandelen.

Herfst pasta pompoen champignons

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.