Herfstschotel van seizoensgroenten met knoflook, tijm en peterselie

herfstschotel seizoensgroenten [ print recept ]
Een van de dingen die ik zo fijn vind aan de herfst? De seizoensgroenten! Pompoen, pastinaak, knolselderij, champignons.. heerlijk! Wat je met deze heerlijke herfstgroenten maakt? Deze herfstschotel van pompoen, pastinaak, zoete aardappel en courgette. Met een garnering van kastanjechampignons en een heerlijk sausje van plantaardige kookroom, knoflook en tijm.

Met deze schotel haal je echt de herfst in huis!

Herfstschotel van seizoensgroenten met knoflook, tijm en peterselie

Deze herfstschotel bewijst maar weer hoe makkelijk het kan zijn om iets gezonds en lekkers op tafel te zetten. En je huis ruik zo lekker wanneer deze schotel in de oven staat te garen.

Deze maaltijd zit vol groenten en is helemaal plantaardig. Heerlijk met een groene salade. Wil je de maaltijd iets voedzamer (meer eiwitten)? Dan is het ook heel lekker om linzen aan de schotel toe te voegen, voordat je de groenten in de schotel doet.

Dit heb je nodig

2 teentjes knoflook
1 ui
1 el tijm
1 tl paprikapoeder
halve flespompoen
1 zoete aardappel
1 gele courgette
1 (grote) pastinaak
halv bakje kastanjechampignons
150 ml plantaardige kookroom
verse peterselie

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de pompoen en snijd in plakken. Snijd de plakken door de helft. Schil de pastinaak en zoete aardappel en snijd in plakken. Snijd ook de courgette in plakken.

Snipper de ui en ak de knoflook fijn. Verwarm een (kook)pannetje met olie en fruit de ui, knoflook, tijm en paprikapoeder en minuutje aan. Giet de kookroom erbij en verwarm op laag vuur.

Vul een ovenschaal met rijtjes plakken groenten (zoals op de foto). Snijd de champignons in kleine stukjes en verdeel over de groenten in de schaal. Verdeel de verwarmde kookroom met ui en knoflook over de schotel. Bestrooi eventueel met nog wat tijm.

Bak de schotel gaar in 1 uur. Garneer met verse peterselie.

herfstschotel seizoensgroenten

herfstschotel seizoensgroenten

herfstschotel seizoensgroenten

Dit gerecht is gemaakt met producten uit de ‘Verse Oogst box herfst’.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Gerelateerde berichten

3 reacties

  1. Eelkje

    Deze was erg lekker! Voorgesneden frietjes van zoete aardappel, pastinaak en biet gebruikt en de rest in kleine stukjes doorheen gemengd. In de saus nog komijn erbij gedaan. Supermakkelijk en de schoel hoefde bij mij maar 30/40 minuten in de oven. Mjammie, gaat op mijn favorieten lijstje. Ook Omdat mijn dochter de ‘frietjes’ en champignons zo lekker oppeuzelde 😀

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.