Zelf tomatensaus maken

tomatensaus

[print_link]
Tomatensaus of passata kun je kant en klaar kopen in de winkel, maar is ook heel makkelijk om zelf te maken. Naast dat het makkelijk en snel gemaakt is, is verse tomatensaus ook gewoon veel lekkerder!

Deze zelfgemaakte tomatensaus is een heerlijke basis voor een pasta of op een pizzabodem. Altijd verse pastasaus in huis hebben? Maak in één keer een grote pan en vries de saus in.

Dit heb je nodig 
5 trostomaten
1 blikje tomatenpuree
1 ui
2 teentjes knoflook
1 tl oregano
1 tl tijm

Je kunt ook 1 el Italiaanse kruiden gebruiken

Zo maak je het
Snijd de tomaten in kleine stukjes, hak de knoflook fijn en snipper de ui. Verhit een kookpan met olie en doe de tomaat, ui, knoflook en kruien in de pan. Laat alles ongeveer 15/20 minuten koken op laag vuur. Pureer de tomaten vervolgens tot een gladde saus. Voeg de tomatenpuree toe en verwarm nog een minuut. Breng eventueel op smaak met wat peper en een klein beetje zout.

tomatensaus

tomatensaus

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.