Mexicaanse gevulde zoete aardappel met ‘gehakt’, tomatensaus en nacho’s

Gevulde zoete aardappel pulled mats

[ print recept ]
Gevulde zoete aardappel, ik vind dit zo lekker! In de zomer met een lichte frisse vulling en in de winter maak ik het gerecht regelmatig met boerenkool en kikkererwten. Deze variant van zoete aardappel, ‘gehakt’, tomatensaus en nacho’s kan eigenlijk het hele jaar door!

Gehakt denk je nu? Dit is gemaakt van Pulled Oats! Mijn favoriete ‘vervanger’ van dit moment. Eerder maakte ik hier al een Griekse gyros en Turkse pizza mee, maar als vervanger voor gehakt is Pulled Oats ook ideaal. Vooral de variant tomaat, omdat deze al lekker gekruid is.

Wat deze vervanger zo bijzonder en voedzaam maakt is dat het gemaakt is van haver, tuinbonen en erwten. Hierdoor zit dit product boordevol eiwitten: 100 gram Pulled Oats bevat 30 gram eiwit! Ideaal voor vegetariërs, veganisten en sporters dus, maar eigenlijk voor iedereen op een lekkere manier af en toe wat minder vlees wilt eten. Daarnaast bevat het product geen soja, wat bij veel vleesvervangers het hoofdingrediënt is. Fijn wanneer je geen of minder soja wilt eten of dit niet goed kunt verdragen. 

Gevulde zoete aardappel met tomatensaus en nacho’s

De combinatie van dit gerecht is perfect. Zachte zoete aardappel, een kruidige vulling, tomatensaus is altijd lekker en de nacho’s zorgen voor een bite in het gerecht. Kaneel klinkt misschien een beetje gek in tomatensaus, maar dit is echt verrassend lekker!

Normaal gebruik ik grote zoete aardappels wanneer ik deze wil vullen, maar helaas lagen er in de supermarkt alleen maar kleintjes. De vulling is meer dan genoeg om 4 tot 6 aardappels mee te vullen.

Variatietip: ook lekker met guacamole, vooral in de lente en zomer.

Dit heb je nodig ( 2 personen)

2 grote of 4 kleine zoete aardappels
2 teentjes knoflook
2 stengels bosui
1 groene peper
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel tijm
1 pakje Pulled Oats Tomaat (verkrijgbaar bij de Albert Heijn)
1 klein blikje mais (150 gram)
1 rode paprika
2 tomaten
1 limoen
1 zak nacho’s

Tomatensaus
1 blik tomatenblokjes
1 theelepel kaneel
snuf peper en zout
optioneel: snuf chilivlokken
optioneel: crème fraîche

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de zoete aardappelen en prik met een mes gaatjes rondom de aardappels. Leg ze op een rooster met bakpapier en bak de aardappels in het midden van de oven in 45 minuten gaar.

Hak ondertussen de knoflook en groene peper fijn en snijd 1 bosui in ringen. Verhit een wok of koekenpan met olijfolie en bak de Pulled Oats Tomaat, knoflook, peper, bosui, tijm en paprikapoeder ongeveer 7 minuten aan. Blijf goed omscheppen. Haal de pan van het vuur.

Snijd de paprika en tomaat in kleine stukjes en laat de mais uitlekken. Voeg toe aan de pan met de Pulled Oats.

Verwarm de tomatenblokjes op laag vuur in een pannetje. Pureer vervolgens met een staafmixer. Voeg de chilivlokken, kaneel, peper en een snuf zout toe.

Laat de zoete aardappels een klein beetje afkoelen. Snijd ze vervolgens in de lengte doormidden, maar snijd niet helemaal door. Vul de aardappels met de vulling. Schep hier een lepel tomatensaus overheen en eventueel een theelepeltje cré.me fraîche.

Snijd de tweede bosui in ringen en garneer de gevulde zoete aardappels met bosui en besprenkel met limoensap.

Gevulde zoete aardappel pulled oats

[ dit recept is ontwikkeld in samenwerking met Gold&Green food ]

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.