Zelfgemaakte spelt croutons met Italiaanse kruiden

spelt croutons Italiaanse kruiden

[print_link]
Alles wat je zelf maakt is lekkerder en gezonder. Oké, bijna alles. Maar voor deze zelfgemaakte croutons met Italiaanse kruiden geldt dat zeker!

Heb je brood liggen dat eigenlijk net te oud en te droog is om nog te eten? Gooi dit niet weg, want hier kun je dus heel makkelijk en snel heerlijke croutons mee maken!

Croutons zijn lekker in een salade. Het geeft een goede bite en zorgt er voor dat je salade meer vullend is. Een salade met gekruide croutons in de zon, met een glas wijn er bij… perfect!

Zelfgemaakte spelt croutons met Italiaanse kruiden

Je kunt de croutons kruiden met je favoriete kruiden. Ik ging dit keer voor Italiaanse kruiden en mengde ze door een frisse, Italiaanse salade.

Zelf croutons maken heb je zo gedaan en is super makkelijk. Alles mengen in een kom en eventjes de oven in. Wanneer de croutons uit de oven komen zijn ze lekker krokant en ruiken ze heerlijk!

Dit heb je nodig

3 á 4 sneetjes spelt brood (of volkoren)
2 el olijfolie
1 teen knoflook
halve tl tijm
halve tl oregano
verse basilicum

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 150 graden. Verwijder de korst van het brood en snijd of scheur in blokjes. Hak de knoflook en verse basilicum fijn. Meng in een kom het brood, olijfolie, knoflook en kruiden. Verspreid het brood over een bakplaat met bakpapier.

Bak de croutons in ongeveer 15 á 18 minuten goudbruin. Keer halverwege even om, zodat beide kanten goudbruin worden.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.