Zoete aardappel-boerenkool stampot met gegrilde paprika

Zoete aardappel boerenkool stampot
[print_link]
Ik moet eerlijk toegeven dat ik nog nooit boerenkoolstampot heb gemaakt.Niet dat ik niet van stampot houd, juist wel! Maar stampot is echt zo een gerecht dat ik altijd bij mijn moeder at en te ‘hollands’ vond om het zelf te maken. Er wordt genoeg boerenkool gegeten hier in de herfst en winter, maar dan door mijn omelet, smoothie of salade. Tijd om eindelijk eens zelf stampot te maken. Maar natuurlijk wel vegetarisch en gezonder; zoete aardappel-boerenkool stampot met gegrilde paprika!

Zoete aardappel-boerenkool stampot met gegrilde paprika

Maar deze week had ik zo een zin in boerenkool en ik had nog een flinke voorraad zoete aardappels liggen, dat ik toch maar eens zelf aan de slag ging. En wat is het lekker geworden! Als ik wist dat het zo makkelijk te maken was en de combinatie met zoete aardappel zo lekker is, had ik dit veel eerder en vaker gemaakt.

Ik zeg het niet vaak, maar gelukkig hebben we nog een hele winter voor ons en kunnen we nog vaak van een gezond bordje stampot genieten.

Dit heb je nodig (2 á 3 personen)

3 middelgrote zoete aardappels
300 gram boerenkool
1 rode ui
1 rode paprika
2 tl paprikapoeder
1 tl nootmuskaat
peper en zout

Zo maak je het

Zet een grote pan met water op en voeg wat zout aan het water toe. Schild de zoete aardappels en snijd in blokjes. Doe de zoete aardappel in de pan, met daarbovenop de boerenkool. Laat 20 minuten zachtjes koken met de deksel half op de pan.

Snipper ondertussen de ui en snijd de paprika in dunne reepjes. Grill/bak de ui, paprika en 1 tl paprikapoeder ongeveer 5 minuten in een pan. Giet de boerenkool af en stamp deze grof. Niet te lang, anders wordt het pap. Voeg nog 1 tl paprikapoeder en de nootmuskaat door de boerenkool en breng op smaak met peper en zout. Schep de boerenkool op de borden met daarbovenop de reepjes gegrilde paprika en ui.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Gerelateerde berichten