Zoete aardappel met broccoli, cashewnoten en honing-mosterd dressing

Broccoli-zoeteaardappel[print_link]
Recepten delen van hoofdgerechten vind ik toch wel het meest lastig. Ontbijtjes, salades, tussendoortjes.. easy! Maar bij hoofdgerechten kom ik vaak niet verder dan gezondere varianten van bekende maaltijden. Hoe dit komt? Omdat mijn avondeten 5 van de 7 keer bestaat uit bij elkaar gegooide ‘restjes’. Of ze ontstaan terwijl ik aan het koken ben. Welke groente heb ik nog in huis? Welke granen? Misschien iets met zoete aardappel of toch peulvruchten? Wat (verse) kruiden en klaar is mijn gezonde maaltijd.

Zo bestond ook deze heerlijke maaltijd. Omdat ik deze combinatie zo lekker vind en regelmatig maak, werd het tijd om ‘m te delen. Ideaal wanneer je geen zin of tijd hebt om lang in de keuken te staan, maar wel lekker en gezond wilt eten.

Dit heb je nodig (2 personen)
1 grote zoete aardappel
1 stronk broccoli
Ongeveer 8 cherrytomaatjes (of zongedroogde tomaatjes)
2 handjes cashewnoten
1 teen knoflook
Geitenkaas of feta
1 tl tijm
Peper

Honing-mosterd dressing
2 el volle yoghurt
1 tl mosterd
1 tl honing

Zo maak je het
Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Kook de zoete aardappel ongeveer 10 minuten op laag vuur, totdat deze een beetje zacht is. Snijd de broccoli in stronken en kook in ongeveer 5 minuten beetgaar. Hak de knoflook fijn en snijd de tomaatjes doormidden. Wok in een wokpan (5 minuten) de knoflook, zoete aardappel, broccoli, tomaatjes, cashewnoten en tijm. Breng op smaak met peper. Verdeel over twee borden en kruimel hier van geitenkaas of feta overheen.

Dressing
Meng in een kommetje de yoghurt, mosterd en honing.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.