Zoete aardappelwedges

zoete aardappel wedges/friet[print_link]
Zoete aardappel wedges, of frietjes.. welke vorm ze ook hebben, ze zijn gewoon superlekker! Ik heb altijd zoete aardappels in huis. Naast dat ze gezond zijn en ik ze ontzettend lekker vind, zijn ze ook veelzijdig. Je kunt met zoete aardappel alle kanten op. Ik maak deze aardappelwedges vaak in combinatie met gegrilde groenten. Heerlijk met een yoghurtsausje.

Wat heb je nodig
2 grote zoete aardappels
1 el paprikapoeder
1 tl komijn
Snuf knoflookpoeder
Snuf Himalayazout
Olie

Zo maak je het
Verwarm de oven op 220 graden. Snijd de zoete aardappel in wedges. Je hoef de aardappels niet te schillen. Bekleed een ovenplaat met bakpapier en verdeel hier de aardappelwedges over. Kruid met (veel) paprikapoeder, komijn, knoflookpoeder en zout, en besprenkel met olie. Schep even door elkaar. Bak de aardappelwedges ongeveer 45 tot 50 minuten en schep ze tussendoor even om.

zoete aardappel wedges/friet

 

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.