5x activiteiten waarbij je tegelijkertijd sport! En je hoeft er niet voor naar de sportschool..

We weten allemaal dat voldoende bewegen en sporten goed voor ons is, zowel geestelijk als fysiek. Maar vind jij hardlopen of in een warme sportschool aan de gewichten hangen niets aan? Of heb je geen tijd voor een zwetende sportsessie drie keer in de week? Geeft niet, maar zorg dan wel dat je de dag door voldoende beweging krijgt.

Wist je dat je tijdens deze activiteiten ook meteen lekker aan het sporten bent, zonder dat je in een sportschool hoeft te zweten?

5 activiteiten waarbij je tegelijkertijd sport

Traplopen

Neem de trap in plaats van de roltrap of lift. Je hebt deze tip waarschijnlijk al vaak gehoord en gelezen, maar hoe vaak doe je het ook echt? Door regelmatig de trap te nemen, train je meteen je conditie én je billen!

Huishouden

Het huishouden moet toch gebeuren. Stofzuigen, dweilen, de badkamer schrobben, ramen wassen, bedden opmaken.. Wanneer je het huishouden in een beetje hoog tempo uitvoert, is dit tegelijkertijd een goede work out. Twee vliegen in één klap dus!

Fietsen

Laat de afstand het toe? Laat de auto dan lekker staan en pak de fiets. Is het mooi weer? Maak dan een mooie fietstocht. Water en een appeltje mee en genieten van de buitenlucht!

Je bent niet alleen aan het bewegen, maar de frisse buitenlucht is ook nog eens heel gezond voor je. Je zult merken dat je je meteen beter en frisser voelt na een fietstochtje.

Zwemmen

Zwemmen is een hele goede conditie- en krachttraining. Is het lekker weer? Geniet van de zon, duik het water in en trek meteen een paar baantjes. Vind je zwemmen leuk? Probeer het dan het hele jaar door te doen.

Wandelen

Hoe simpel kan het zijn? Wandelen is harstikke gezond! Ga lopend naar de supermarkt, maak een wandeling tijdens de lunch op het werk of wandel een half uurtje na het avondeten. Heb je wat meer tijd, bijvoorbeeld op een mooie zondag? Maak dan een lange wandeling. We hebben in ons eigen landje zoveel prachtige natuurgebieden.

Net als bij fietsen geldt, de frisse buitenlucht is gezond en je knapt er van op. Zo een lange wandeling kan ook nog eens helpen om je hoofd leeg te maken en lekker tot rust te komen.

sporten/bewegen

Gerelateerde berichten