December; voorbereiden op mijn reis naar Sri Lanka

Natuurlijk staat de maand December in het teken van de feestdagen, maar ik ben mij in december ook aan het voorbereiden voor mijn reis. De maand januari reis ik namelijk door het zonnige (30 graden) Sri Lanka! Een reis die ik al zo lang wil maken.

Een persoonlijke post, waarin ik de voorbereiding van mijn reis naar Sri Lanka met jullie deel. Het bepalen van de route, mijn doel om in december extra fit te worden zodat ik vol energie op reis ga, én wat dat betekent voor de blog.

Sri Lanka

Sri lanka. Een land van prachtige natuur, jungle, veel groen, bijzondere dieren, bergen, theevelden én prachtige stranden. Een land met een tropisch klimaat en moessons. Het land van de curry’s (mijn lievelings!). Het land waarvan ze zeggen dat je de allermooiste treinreis van je leven maakt. Het land met boeddhisme als grootse religie. Een land dat mij veel meer trekt dan andere landen. Ik ben zo benieuwd!

Actief én luieren

Het midden van Sri Lanka bestaat uit veel groen, bossen en bergen. Het grootste gedeelte van mijn reis wil ik dan ook actief in de natuur doorbrengen met hiken, klimtochten maken en zoveel mogelijk bijzonder dieren spotten. Dit is de reden waarom ik in december mijn best ga doen om even wat fitter te worden dan normaal.

Natuurlijk ga ik ook heerlijk luieren op het strand, yoga tussen de aapjes, lekker zwemmen en wil ik graag gaan surfen. En niet te vergeten; elke dag curry’s. Heel veel curry’s. Elke dag.

Bron foto; backpackeninazie.nl

Bron foto; N. de leeuw-vnc.nl

Route bepalen

Oké, die ticket is geboekt, de vaccinaties zijn gehaald en de backpack ligt klaar. Nu gaat de voorpret echt beginnen; plannen maken en de route (ongeveer) plannen.

Afgelopen zondag heb ik in mijn favoriete koffietentje gezeten en de hele middag besteed aan het plannen van de route. Waar wil ik zeker heen en hoe? Wat wil ik allemaal zien en wat wil ik gaan doen? Ik ga niet alles uitstippelen, maar er zijn een paar plekken en activiteiten die ik zeker wil zien en doen! Verder zien we het daar wel.

De reis staat voor mij namelijk ook in het teken van de tijd vergeten, niks moeten en vooral op dat moment doen waar ik zin in heb en wat goed voelt. Zijn in het hier en nu. Iets waar ik in het dagelijks leven soms best moeite mee heb. De gewone dagen worden nou eenmaal opgeslokt door gewoontes, ritme, werk etc.

De eerste stop en accommodatie is in ieder geval al vastgelegd. Omdat we na een reis van meer dan tien uur ’s avonds laat in Sri Lanka aankomen, kunnen we wel een fijne plek gebruiken om even bij te komen zodat we vol energie aan de reis kunnen beginnen. De eerste twee nachten verblijven we in een prachtig hotel, direct gelegen aan het strand in het stadje Negombo. Een gift die ik heb gekregen van HotelGift.

Hotelgift

Hotelgift is een nieuw initiatief. Een leuk en persoonlijk cadeau dat je kunt geven of krijgen. Een cadeaubon, maar dan voor een hotel overnachting. Er zijn maar liefst 110.000 hotels bij aangesloten, verspreid over 170 landen. Misschien een leuke cadeautip voor de feestdagen? Of om er even tussenuit te gaan tijdens de eerste, koude maanden van het jaar?

Verder niet teveel luxe tijdens mijn reis, maar tegen zo een fijne gift na een lange vlucht zeg ik natuurlijk geen nee 😉

Sri Lanka Feelgoodbyfood

Gezond eten en sporten

Fit zijn en vol energie zitten is zo een heerlijk gevoel. Hier ben ik altijd wel mee bezig en het is dan ook niet dat ik nu niet gezond eet of weinig sport of niet fit ben. Maar doordat ik het grootste gedeelte van mijn reis actief wil doorbrengen, vind ik het fijn om gewoon net even wat fitter te zijn, meer energie te hebben.

Hoe dat gezond eten er dan uit ziet? Want daar gaat het op Feelgoodbyfood natuurlijk om. Eigenlijk de 10 basisregels volgen. Drie keer per dag een voedzame maaltijd en niet teveel eetmomenten tussendoor. Zoveel mogelijk onbewerkt eten en zo min mogelijk suikers. Kiezen voor goede koolhydraten, eiwitten en vetten. Veel groenten en fruit. Voldoende water drinken en genoeg slapen.

Qua sporten wil ik de maand december net even wat meer sporten en vooral met regelmaat. Drie keer per week krachttraining (met extra focus op het trainen van de benen, rug en billen) en een keer in de week hardlopen. Verder fiets en wandel ik sowieso al veel en neem ik altijd de trap, dus dat zit wel goed.

Gezond eten en sporten zoals je misschien altijd al deed, maar dan nét even wat meer. Daarnaast vind ik het ook gewoon leuk om mezelf een doel te geven en daarvoor te gaan. Voor mij is dat nu mijn reis, maar dit kan natuurlijk van alles zijn.

En de blog dan?

Het fijne aan het hebben van een blog en freelance werk is dat je alle vrijheid hebt. Maar wanneer je het werk voor een tijd wilt stilleggen, omdat je bijvoorbeeld gaat reizen, moet je in de tijd ervoor flink vooruitwerken.

Dat is ook precies wat ik in december ga doen; vooruitwerken. Twee keer zoveel bloggen, zodat er ook in januari recepten en artikelen online komen. Even hard doorwerken, genieten van het samen zijn met vrienden en familie tijdens de feestdagen en daarna; een maand vakantie! Ik zou het namelijk niet kunnen om de blog een maand stil te leggen.

Benieuwd naar mijn reis door Sri Lanka? Ik ga proberen niet te veel bezig zijn met de blog, social media en mijn telefoon in het algemeen, maar ik zal zeker wat delen op Instagram en stories.

Liefs Chantal

Sri Lanka Feelgoodbyfood

Gerelateerde berichten