7x winters ontbijt

Wat is het ineens koud s’ ochtends! Eigenlijk valt het wel mee, want echt winter hebben we nog niet gehad, maar juist daardoor voelt het ineens zo koud. Na dat het eindelijk gelukt is om mijn bed uit te komen heb ik zin in ontbijt. Ik heb altijd zin om te ontbijten, maar waar ik in de lente en zomer zin heb in (groene) smoothies en bananenijs, heb ik op koude ochtenden zin in warme ontbijtjes! Rustig wakker worden met een gezond, voedzaam, warm comfort ontbijtje en een grote kop thee.. zo kom ik de winterse ochtenden wel door.

Benieuwd naar mijn favoriete winterse ontbijtjes?

7x winters ontbijt

1. Romige kokospap met banaan. noten en bessen

Dit is echt mijn favoriete ontbijtje deze winter. Niet alleen omdat de pap lekker warm en romig is, maar ook omdat de pap ideaal is voor haastige ochtenden. Door de havermout ’s nachts te wellen, hoef je de havermout in de ochtend alleen nog maar te verwarmen in een beetje kokosmelk en banaan. Ook een goed to go ontbijt.kokospap

2. Warme crumble van besse en kaneel

Deze crumble is het lekkerst wanneer hij net uit de oven komt. Lekker warm en knapperig. Heerlijk met een grote lepel (geiten) yoghurt. En je huis ruikt ook nog eens heerlijk!


IMG_1173

3. Porridge met gebakken peer en walnoot

Een heerlijke kom warme porridge met gebakken peer, kaneel en walnoot. Een heerlijke, winterse combi!

porridge peer

 

4. Pancakes en wafels!

Warme pancakes en wafels. Mijn favoriete winterontbijt in de weekenden, wanneer ik alle tijd heb om rustig te ontbijten.. Heerlijk met toppings als blauwe bessen, banaan, kokos of rauwe honing.

winters ontbijt


IMG_4175

5. Bananenmuffins

Ontbijten met muffins is altijd een klein feestje. Ik ben gék op bananenpannenkoekjes en op bananenbrood. Deze muffins zijn eigenlijk een combinatie van beiden en heel makkelijk om te maken!


IMG_1235

6. Haver-appeltaart cake

Ontbijten met taart die naar appeltaart smaakt en dat het ook nog gezond is! Klinkt goed toch?

 

7. Ovenpancake met fruit

Een pannenkoek met fruit, maar dan uit de oven. Ik hou van ontbijtjes uit de oven. Niet alleen omdat je huis dan zo lekker ruikt, maar omdat de oven het werk doet terwijl jij je ondertussen klaarmaakt voor een nieuwe dag. Of gewoon lekker geniet van een kop thee op de bank.

Ovenpannenkoek

 

| Bekijk alle ontbijtrecepten in de recepten index.

Volg feelgoodbfood op Facebook, Instagram en Twitter voor nog meer gezonde inspiratie!