Porridge met gebakken peer en walnoot

porridge peer [print_link]
Het is ineens zo koud geworden buiten! Dit weer vraagt om warme, romige ontbijtjes, zoals een kommetje porridge! Die je vervolgens op eet onder een dekentje op de bank met een kop koffie, en een rustgevend ochtendmuziekje op de achtergrond. Zo zou ik winterse dagen het liefst beginnen..

Eerder maakte ik al amandelporridge en vanilleporrdige, maar deze porridge met gebakken peer en walnoot is echt een winterse variant.

Porridge met gebakken peer en walnoot

Gebakken peer, walnoten en kaneel, een heerlijke winterse combinatie. Dit warme kommetje is ook nog eens heel voedzaam. De havermout en noten zorgen er ook voor dat je de hele ochtend verzadigt bent. Precies wat je nodig hebt op een koude ochtend.

Porridge voor 1 persoon? Gebruik dan 40 gram havermout en 200 ml melk. Heb je geen peer in huis of wil je meer fruit? De porridge is ook heel lekker met gebakken plakjes appel!

Dit heb je nodig (2 personen)

70 gram havermout
300 ml rijstmelk
100 ml water
2 druppels vanille
1 tl kaneel
1 peer
1 handje walnoten

Zo maak je het

Snijd de peer in plakjes en bak of grill ze in een grillpan 5 minuten per kant. Je kunt ze eventueel bestrooien met wat kokosbloesemsuiker voor je ze in de pan doet. Leg de peer apart.

Verwarm de havermout, melk en water in een pannetje op middelhoog vuur. Zet het vuur lager, zodra het begint de koken. Blijf goed roeren, totdat de havermout bijna al het vocht heeft opgenomen en je een romige pap hebt.

Schep de porridge over twee kommen. Verdeel hier vervolgens de gebakken peer en walnoten over en maak af met een snuf kaneel.

porridge peer

porridge peer

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Gerelateerde berichten