Appelcrumble

Appelcrumble

[ print recept ]
Wanneer de ochtenden weer wat kouder worden, stap ik het liefst meteen weer over op warme ontbijtjes. Deze gezonde variant op appel crumble past perfecte bij koude herfstachtige ochtenden.

Appelcrumble

Door de havermout en appel is de crumble voedzaam en geeft het je energie in de ochtend. Heerlijk met een grote lepel (plantaardige) yoghurt. En naast dat dit ontbijtje gezond en lekker is, ruikt je huis ook meteen heerlijk naar appelcrumble.

Dit heb je nodig

2 appels
70 gram havermoutvlokken
50 gram havermoutmeel
2 el appelsap (ik gebruik het sap van de appel uit de slowjuicer)
2 el olie
1 el koek-speculaaskruiden (of kaneel)
optioneel: noten

Tip: in plaats van appelsap en olie kun je ook 2 eetlepels kokosolie gebruiken.

Zo maak je het

Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de appels in stukjes en verdeel ze oven een ovenschaal. Je hoeft de ovenschaal niet in te vetten. Meng in een kom de havermoutvlokken, havermoutmeel (havermoutmeel maak je heel simpel door havermout te tot meel te blenden), appelsap, olie en koekkruiden/kaneel en meng door elkaar. Meng hier eventueel nog wat noten doorheen.

Verdeel de crumble over de appel en bak de crumble in 25 á 30 minuten gaar in de oven. Let op de dat crumble niet te donker wordt.

Appelcrumble

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Gerelateerde berichten

4 reacties

    • Chantal

      In een afgesloten bakje kun je het wel twee dagen bewaren en opwarmen, maar dan is de crumble niet meer zo ‘crunchy’. Lekkerste is natuurlijk meteen uit de oven 🙂 Je kunt de ingrediënten ook halveren als je een kleinere portie wilt maken.

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.