Asperge frittata met feta en bieslook

frittata asperge Pasen

[print_link]
Bij Pasen hoort natuurlijk een uitgebreide brunch met heerlijke gerechten. Wanneer ik aan Pasen denk, denk ik aan recepten met eieren en speciaal aan frittata. Frittata zit een beetje tussen quiche en gebakken ei in. Je kunt dit gerecht zowel in de pan als uit de oven maken.

Asperge frittata met feta en bieslook

Deze variant met asperges, geitenkaas en bieslook komt uit de oven. Lekker makkelijk, kun je ondertussen de brunch tafel dekken, koffie maken of een heerlijke paassmoothie!

Een lente variant met asperge (ik vind asperges zo lekker!), champignons, feta en verse bieslook. Deze frittata is niet alleen heel lekker, maar ziet er ook feestelijk uit op tafel.

Hier vind je nog meer gerechten met asperges.

Dit heb je nodig

4 eieren
100 gram feta
150 ml groentebouillon
1 ui
1 tl paprikapoeder
halve tl cayenne
2 teentjes knoflook
2 stengels lente ui
250 gram kleine groene asperges
250 gram champignons
10 cherrytomaten
50 gram doperwten
zout en peper
verse bieslook

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden

Snipper de ui, snijd de lente ui in ringen en hak de knoflook fijn. Snijd de champignon in plakken en de tomaten doormidden.

Verhit een bakpan met olijfolie en bak de ui, knoflook, lentebit, paprikapoeder cayenne en champignons 5 minuten aan. Voeg vervolgens de asperges, doperwten en tomaten toe en bak deze nog 3 minuten mee.

Kruimel de feta. Kluts in een kom de eieren luchtig en voeg hier de bouillon en feta aan toe. Verdeel de groenten over de ovenschaal en schenk hier het ei-bouillon mengsel overheen. Breng op smaak met peper en zout.

Bak de frittata 40 minuten in het midden van de oven. Garneer met verse bieslook.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.