Aubergine pizza’tjes met champignons en basilicum

aubergine pizza [print_link]
Er is duidelijk een verandering gaande in de ‘voedingswereld’. Onze denkwijze over voeding en ons eetpatroon veranderen steeds meer.

Zo werd voorheen vlees vaak gezien als hoofd ingrediënt van de maaltijd. Mijn moeder bedacht altijd eerst wat voor vlees we ’s avonds gingen eten, natuurijk gekookte aardappels erbij en als laatste werd bedacht welke (1 lepel) groente daarbij past.

Gelukkig speelt groenten nu steeds vaker de hoofdrol in onze maaltijden en wordt vlees regelmatig vervangen voor een vegetarische maaltijd. Daar ben ik al vegetariër en groenteliefhebber natuurlijk heel bij mee!

Al komen de meeste mensen nog steeds niet aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, we eten wel steeds meer groenten en worden hier creatiever in. Deze aubergine pizza’tjes zijn hier een mooi voorbeeld van. Heel veel groenten,  ontzettend lekkeren een feestje op tafel!

Easy peasy om lekker veel groenten en vegetarisch te eten, toch?

aubergine pizza

Aubergine pizza’tjes met champignons en basilicum

Aubergine pizza’tjes; een heerlijk groente hapje! Lekker voor bij de borrel, een tapas avond of met wat aardappeltjes en een salade. Niet alleen heel lekker en gezond, maar zien ze er ook niet kleurrijk uit?

Het ‘recept’ is ongelofelijk simpel. De basis is plakken aubergine met tomatenpuree en vervolgens kun je ze beleggen met je favoriete pizza ingrediënten!

Dit heb je nodig

1 aubergine
1 tl Italiaanse kruiden
1 blikje tomatenpuree (70 gr)
2 trostomaten
4 champignons
verse basilicum
peper

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1 cm. Besmeer de plakken met de tomatenpuree. Snijd de tomaten en champignons in plakjes. Leg op elke plak aubergine een plakje tomaat en champignon. Kruid de pizza’tjes met Italiaanse kruiden en peper.

Bak de aubergine pizza’tjes in 20-25 minuten gaar en garneer met verse basilicum.

aubergine pizzaaubergine pizza

aubergine pizza
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.